eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Példátlan teljesítménnyel jutott ki a magyar csapat a téli olimpiára

Példátlan teljesítménnyel jutott ki a magyar csapat a téli olimpiára

Az utolsó kvóták kiosztása után nem 16, hanem 19 magyar sportoló szerepelhet a phjongcsangi téli olimpián – mondta Vékássy Bálint. A szervezet főtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában elárulta: a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportstratégia megalkotását tervezi. Úgy érzik valami nincs rendben és a sportra fordított források nem eléggé hasznosulnak.

Az alpesi csapat is utazhat a phjongcsangi olimpiára, így a 2014-ben Szocsiban rendezett versenyhez képest hárommal több sportolót jelent. Vékássy Bálint kiemelte: az utolsó pillanatban beeső sportolók adminisztrációs feladatai – fotózás, ruha és a csapatkönyvbe kerülés biztosítása – sok munkával járnak. Mindemellett szombaton utazott el Dél-Koreába a versenyzők – 23 fős – első köre, a korcsolyacsapat.

Óriási eredmény, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyacsapat kitölti a 10 darab kvótát, ez még nem történt meg korábban

– hangsúlyozta a MOB főtitkára. Az, hogy a síelők végül heten lesznek, nem a magyarok teljesítményét dicséri, inkább a szerencsének köszönhető, hiszen főként azon múlt, hogy más országok hogyan adtak vissza kvótát. Ettől függetlenül nagyon örülnek a lehetőségnek – tette hozzá.

A magyar csapat gerincét adó rövidpályás gyorskorcsolyázók érmet szeretnének szerezni a február 9-én kezdődő téli olimpián – beszélt a célokról Vékássy Bálint. Egy érem is óriási bravúr lenne 38 év után. A téli olimpiák történetében megszerzett 6 érmet mind a műkorcsolyázók hozták el, így különösen nagy siker lenne az éremszerzés másik sportágban – tette hozzá.

A főtitkár szerint teljesen biztonságos a verseny helyszíne annak ellenére, hogy korábban Észak- és Dél-Korea között nagyon feszült volt a helyzet. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság folyamatosan tárgyalt mindkét féllel, hogy béke legyen.

„Mi nem aggódtunk soha”

– hangsúlyozta Vékássy Bálint. Házon belül azt a kérdést tették fel, hogy a gyermekeiket magukkal vinnék-e, és a válasz mindig igen volt.

A MOB főtitkára arról is beszélt, hogy nagyon szétzilált a jelenlegi rendszer, mert úgy tűnik, hogy nem kap elég pénzt ez a terület, miközben a források elegendőek, csak nem hasznosulnak eléggé. Éppen ezért azt tervezik, hogy a bizottság élére áll az ügynek, és az év közepéig egy sportstratégiát tesznek le a kormány asztalára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×