eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Storck megszólalt a Svájc elleni vereség után - képgalériával

A magyar labdarúgó-válogatott 5-2-re kikapott Svájc vendégeként a világbajnoki selejtezősorozat kilencedik fordulójának szombati játéknapján. A mérkőzés után Bernd Storck így értékelt:

"Gratulálok a svájci csapatnak, mert megérdemelte a győzelmet. Mi a kezdetektől magunkat vertük meg, egyrészt túl hátul védekeztünk, ráadásul az első gól nem mindennapi körülmények között született, a másodiknál pedig megpattant a labda. A szünetben próbáltam megnyugtatni a csapatot, utána volt lehetőségünk, gólokat is szereztünk. Tanulnunk kell a hibákból" - értékelt Bernd Storck.

A párharc 46. mérkőzésén 30 magyar győzelem és 5 döntetlen mellett ez volt a 11. svájci siker. A magyarok, akik 41 éve nyeretlenek Svájcban, először kaptak ki Bázelben.

A tízpontos magyarok az utolsó, keddi fordulóban Feröer-szigetek csapatát fogadják a Groupama Arénában, ahol egy pont is elég számukra a harmadik hely megtartásához.

Mivel előrébb nem tud lépni a nemzeti együttes, így - ahogy 1986 óta mindig - biztosan lemarad a vb-ről.

Európai vb-selejtezők, 9. forduló: B csoport:

Svájc-Magyarország 5-2 (3-0)

Bázel, St. Jakob Park, 32 018, v.: Paolo Tagliavento (olasz)

gólszerzők: Xhaka (18.), Frei (20.), Zuber (43., 49.), Lichtsteiner (83.), illetve Guzmics (58.), Ugrai (89.)

sárga lap: Ugrai (35.), Elek (44.)

Svájc:

Yann Sommer - Stephan Lichtsteiner, Fabian Schär, Johan Djourou, Francois Moubandje - Remo Freuler (Eren Derdiyok, 84.), Fabian Frei (Denis Zakaria, 73.), Granit Xhaka - Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic (Breel Embolo, 63.), Steven Zuber

Magyarország:

Gulácsi Péter - Bese Barnabás (Lang Ádám, 33.), Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Korhut Mihály - Pátkai Máté, Elek Ákos (Márkvárt Dávid, 56.)- Varga Roland (Sallai Roland, 69.), Nagy Ádám, Lovrencsics Gergő - Ugrai Roland

I. félidő:

18. perc: Guzmics hazaadását követően Gulácsi megállította labdát, majd hátralépett, hogy nekifutásból messzire kirúgja azt, de elcsúszott, így Xhaka lecsapott rá és az üres kapuba gurított (1-0).

20. perc: Frei kapott passzt a magyar 16-os bal sarkánál, lövése megpattant Bese lábán, a labda pedig védhetetlenül tekeredett a hosszú sarokba (2-0).

43. perc: Lang rossz passza után Shaqiri ugratta ki a magyar 16-os bal oldalán Zubert, aki 10 méterről laposan a bal sarokba gurított (3-0).

II. félidő:

49. perc: Seferovic passzolt Zuberhez, aki 23 méterről lőtt kapura, Gulácsi pedig mellé ütött a léc alá tartó labdának (4-0).

58. perc: egy bal oldali magyar szöglet után Kádár csúsztatta kapura a labdát, Sommer vetődve hárított, de a kipattanót Guzmics lőtte a bal sarokba (4-1).

83. perc: Lichtsteiner kapott labdát a 16-os jobb oldalán, éles szögből mértani pontossággal lőtte ki a jobb sarkot (5-1).

89. perc: Nagy jobb oldali beadását Sommer pontosan Ugraihoz paskolta, ő pedig okosan átfejelte a svájci kapus felett a labdát (5-2).

Már a mérkőzés kezdetén magához ragadta a kezdeményezést a svájci csapat. Egymást követték a hazai akciók, amelyek végén rendre tiszta lövőhelyzet alakult ki, de a távoli kísérletek eleinte elkerülték a magyar kaput, vagy éppen Gulácsi kezében landoltak. A magyarok szórványos ellentámadásai a bal oldalon futottak, ami azért érdekes, mert a svájciak egyik legjobbja, Lichtsteiner játszott jobbhátvédként.

Amikor kissé meddővé vált a hazaiak fölénye és megnyugodhatott Bernd Storck szövetségi kapitány együttese, hogy átvészelte az első negyedóra rohamait, akkor Gulácsi óriásit hibázott: egy hazaadásnál elcsúszott, így Xhaka pályafutása egyik legkönnyebb gólját szerezte. Nem kellett sokat várni a második svájci találatra sem, ami hasonlóan balszerencsés körülmények között esett, ugyanis Bese lábáról vágódott a labda a magyar kapuba.

Ezt a magyar szurkolók nem viselték jól, a hangosbemondón keresztül figyelmeztették őket, hogy ne rázzák a kerítést, erre válaszul a magyar szövetséget szidták kórusban.

A pályán sem lett jobb a helyzet, mivel Besét sérülés miatt le kellett cserélni, helyét Lang vette át. A félidőből hátralévő időben még volt néhány svájci helyzet, melyekből eleinte les, vagy Gulácsi-bravúr miatt nem lett gól, de a végén még Zuber betalált, ezzel a svájciak egy félidő alatt bebiztosították sikerüket. Az egyetlen magyar kapura lövést Varga Roland eresztette meg szabadrúgásból közvetlenül a szünet előtt.

A folytatásban sem változott semmi, a hazaiak első támadásukból ismét betaláltak Zuber révén, de Gulácsi ekkor is hatalmasat hibázott. A svájciak nem álltak le, záporoztak a lövések a magyar kapura,

Gulácsi többször szépen védett a bakijai után.

A magyarok aztán egy szögletet követően váratlanul szépítettek, amit a vendégdrukkerek görögtüzekkel ünnepeltek, ezért ismét figyelmeztették őket. Ezt követően kissé alábbhagyott a lendület, a svájciak már nem erőltették annyira a támadások befejezését, de így is adódott néhány ígéretes lehetőségük, igaz egy ízben a magyar csapat is betalálhatott volna, végül Lichtsteiner gyönyörű lövése és Ugrai fejese is utat talált a kapuba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×