eur:
395.4
usd:
368.55
bux:
71841.69
2024. július 2. kedd Ottó

Ezért lett negyedik a magyar válogatott a női vízilabda világliga szuperdöntőjén

A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a világliga sanghaji szuperdöntőjén, miután a vasárnapi bronzmérkőzésen 9-7-re kikapott Oroszország csapatától.

A magyar együttes a negyedik helyezéssel 25 ezer dollár pénzdíjat kap.

Eredmény, a 3. helyért:

Oroszország-Magyarország 9-7 (3-1, 1-2, 2-0, 3-4)

a magyar gólszerzők: Bujka 4, Antal D., Illés, Csabai 1-1

Bujka Barbara szerezte a meccs első gólját, ennek ellenére az oroszok kezdtek jobban, szinte a teljes első negyedben uralták a játékot, és a szünetben már 3-1-re vezettek. A folytatásban egyre hatékonyabban védekezett a magyar válogatott, amely Antal Dóra és Bujka révén egyenlített (3-3).

Gangl Edina jó teljesítményt nyújtott a kapuban, de mivel a támadójáték erőtlen és pontatlan volt, az oroszok ismét elhúztak (3-6).

Az utolsó negyed elején eldőlt a mérkőzés, ennek ellenére Bíró Attila együttese az utolsó pillanatig próbálkozott, de ez, valamint Bujka és Gangl jó teljesítménye csupán a kétgólos vereséghez volt elég.

A magyar együttes 2005, 2010 és 2013 után negyedik alkalommal zárt a negyedik helyen a világligában. Eddig a 2004-ben indult sorozat nyitányán szerepelt a legeredményesebben, amikor második lett.

Bronzérmet még sosem szereztek a magyarok, akik hét alkalommal nem is jutottak a selejtezőből a - hol hat-, hol nyolccsapatos - döntőbe, kétszer pedig el sem indultak a világligában.

Bíró Attila, szövetségi kapitány:

"Az utolsó két mérkőzés kivételével minden a várakozásainknak megfelelően alakult. Benne volt a pakliban, hogy a végére egy kicsit elfáradunk. Embert próbáló feladat volt ez a torna, a játékosok fejben és fizikálisan is elfáradtak. Tudtuk, hogy az oroszok mit fognak játszani, de a passzaink többször is rosszul sikerültek, ezt pedig kihasználták. Ha frissebbek lennénk, nyilván ez is másként alakult volna" - nyilatkozta az edző az M4 Sportnak.

további eredmények:

az 5. helyért: Hollandia-Kína 14-4 (4-0, 2-3, 4-0, 4-1)

a 7. helyért: Ausztrália-Japán 10-8 (5-2, 2-3, 1-2, 2-1)

később:

döntő: Egyesült Államok-Kanada 13.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×