eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A triplázásra hajt a Fradi

A triplázásra hajt a Fradi

Ma este rendezik a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét, amelyben a Ferencváros és a Vasas csap össze. Előtte játsszák a Bozsik Bajnokok gálamérkőzést.

Története során harmadszor nyerheti meg sorozatban háromszor a Magyar Kupát a Ferencváros labdarúgócsapata, míg a Vasas ötödik sikerére hajt. Ahogyan az elmúlt két évben, most is a zöld-fehérek otthonában, a Groupama Arénában rendezik a finálét: az FTC 2015-ben a Videotont 4-0-ra, tavaly az Újpestet 1-0-ra győzte le.

A Fradinál sok a sérült,

a többi között Gera Zoltán, Botka Endre és Marko Djuricin is, de a zöld-fehére német vezetőedzője, Thomas Doll bízik a felépülésükben. A szakvezető hangsúlyozta, nagyon boldogok, hogy sorozatban harmadszor is döntőt játszhatnak, és saját közönségük előtt ünnepelni szeretnének. A tréner ugyanakkor kiemelte, a szezonjuk nem úgy alakult, ahogyan eltervezték, ez a finálé viszont jó lehetőség arra, hogy szép eredménnyel zárják az idényt.

Honfitársa, a Vasast irányító Michael Oenning elmondta, sok minden történt a csapattal ebben a szezonban, magaslatokban is járt az együttes, de volt, hogy mélyre került. A német szakember megjegyezte, mindhárom szezonbeli találkozójuk rendkívül izgalmas volt a Ferencváros ellen. A piros-kékek mindkét mérkőzésüket 2-1-re nyerték a Groupama Arénában. Oenning kiemelte,

nem fognak beállni védekezni, támadószellemben, 90 perc alatt szeretnék elhódítani a trófeát.

Remili Mohamed, a Vasas csapatkapitánya felidézte, hogy a szezon előtt - azt követően, hogy tavaly kis híján kiestek - nevetett, amikor a vezetőedző arról beszélt nekik, hogy az európai kupaszerepléshez a Magyar Kupán keresztül vezet a legkönnyebb út - mégis a trénernek lett igaza. Igaz ugyanakkor - tette hozzá -, hogy a csapat részvétele - ahogy a Ferencvárosé is - biztos az Európa Ligában, mivel bronzérmesek lettek a bajnokságban.

Leandro, a Ferencváros védője elismerte, egyénileg és csapatként is csalódást keltő szezonon vannak túl, de bízik benne, hogy legalább a zárás szép lesz.

A két csapat eddig kétszer találkozott egymással a Magyar Kupa fináléjában. Legutóbb 31 évvel ezelőtt, 1986-ban, amikor a Népstadionban gól nélküli döntetlent követően a Vasas hódította el a trófeát.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a klubokkal és a rendőrséggel történt egyeztetés után úgy döntött, hogy az egyenlő feltételek biztosítása érdekében a klubok kérését veszi figyelembe a jegyek értékesítésénél. A Vasas nem köti klubkártyához szurkolói számára a jegyvásárlást, ugyanakkor eleget tesz a személyi azonosítás feltételeinek. A Ferencváros szurkolói a már megszokott módon, kizárólag FTC szurkolói kártyával vásárolhatnak jegyet a számukra kijelölt szektorokba. A semleges szurkolók személyi azonosítás után, szurkolói kártyával is és kártya nélkül is vásárolhatnak jegyeket, a jegypénztáraknál. A jegyekhez jutás legegyszerűbb módja továbbra is az internetes elővásárlás: erre a meccsjegy.mlsz.hu oldalon van lehetőség, szurkolói kártyával.

A szerdán 19 órakor kezdődő döntőnek Solymosi Péter lesz a játékvezetője.

17.15 órától rendezik a Bozsik Bajnokok gálamérkőzését, amelyen a nyugati és a keleti csapatban többségében nehéz körülmények között élő fiatal labdarúgók lépnek pályára.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×