eur:
392.94
usd:
363.37
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Váratlan fordulat: nem lesz hol lakniuk a vizes vb résztvevőinek

Váratlan fordulat: nem lesz hol lakniuk a vizes vb résztvevőinek

A Közbeszerzési Döntőbizottság (kdb) megsemmisítette a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. által a részvevő csapatok elszállásolására kiírt szállodatendert, és még 200 ezer forintra meg is bírságolta az ajánlatkérőt.

A Napi.hu információi szerint a vb szervezői április 3-án kezdeményeztek hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást a négycsillagos szállodák között: a sportolók, a FINA-vezetők, a szponzorok és a sajtó munkatársai számára kerestek 100 szállodai szobát, teljes ellátással. Az ajánlatkérő azonban elkövetett egy hibát: a kiírási dokumentációban fenntartotta annak lehetőségét, hogy az első ajánlatok beérkezését követően úgy döntsön, nem tart tárgyalást, hanem a benyújtott ajánlatok bírálatával és értékelésével befejezi az eljárást.

A Közbeszerzési Hatóság elnöke kiegészítést kért, így derült ki, hogy

a szállodai ellátás becsült ellenértéke 97,5 millió forint 100 szobára,

míg a további 10 százalék opcióval 108,9 millió a becsült ár.

A hatóság elnöke a döntőbizottsághoz fordult, mert jogsértőnek találta, hogy az első ajánlatok beérkezését követően nem feltétlenül tart tárgyalást az ajánlatkérő, illetve a saját honlapján nem lehet elérni az adott közbeszerzés dokumentumait.

A Közbeszerzési Döntőbizottság megalapozottnak találta mind a két jogsértést.

Az ilyen eljárásokban kötelező lefolytatni a tárgyalást, illetve a jogsértő az is, hogy az ajánlatkérő honlapján egy link mutat rá az eljárás során képviselettel megbízott ügyvédi iroda honlapjára, ahova ténylegesen feltöltötték a közbeszerzési dokumentumokat. Ezért megsemmisítette az ajánlatkérő eljárást megindító felhívását és az azt követően hozott valamennyi döntését, és 200 ezer forint bírságot is kiszabott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×