eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin

Spanyol edző érkezik a bajnokcsapathoz

Távozik posztjáról Sterbenz László vezetőedző, akinek az irányításával az Uniqa Sopron női kosárlabdacsapata csütörtökön megszerezte 11. bajnoki címét.

A fináléban a Szekszárdot 3-1-re verő együttes tájékoztatása szerint a sikertréner - aki az elmúlt három idényben három bajnoki címet és két kupaaranyat szerzett a csapattal - még egy évig érvényes szerződését a klub kezdeményezésére megszüntetik.

Helyére a spanyol Roberto Iniguez érkezik,

akivel 2019-ig állapodtak meg. A 49 éves szakember 2012-ben Euroligát nyert a Valenciával, emellett két Euroliga-döntőt vívott a török Fenerbahcéval és egyet az orosz Orenburggal. Csapataival bajnoki címet szerzett Spanyolországban és Törökországban, Magyarországon pedig két, szintén spanyol segítőjével áll majd munkába.

"Az edzői stábtól egyértelműen azt várjuk, hogy a következő két év alatt honosítsák meg azt az iskolát, amely a spanyol kosárlabdát jellemzi, kiemelten foglalkozzanak a nálunk felhalmozott fiatal generáció egyéni képzésével és juttassák csapatunkat újra az európai kosárlabdázás jegyzett csapatai közé" - jelentette ki Török Zoltán ügyvezető.

Az eddigi segédedző, a sokszoros válogatott Seres Éva a jövőben a Novomatic Aréna vezetőjeként és utánpótlás-trénerként segíti a klubot.

Ami a játékoskeretet illeti, a csapatban marad a kapitány Fegyverneky Zsófia - aki 2020-ig szóló szerződést írt alá -, továbbá a magyar állampolgársággal is rendelkező Turner Yvonne, valamint Weninger Virág, Dubei Debóra, Határ Bernadett és a szerb Aleksandra Crvendakic. Érkezik a Salamancától a 20 éves spanyol Angela Salvadores, akit korábban az év európai utánpótlás-játékosának választottak, visszatér az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes Jelena Milovanovic, és csatlakozik a kerethez a szintén szerb Tina Jovanovic is, aki az előző évadot Diósgyőrben töltötte. Centerposzton a hat szezon után távozó szerb-magyar Krnjics Szarát a brazil válogatott Clarissa dos Santos hivatott pótolni.

A soproniak augusztus 14-én kezdik meg a felkészülést a 2017/2018-as idényre.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×