eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Két kakukktojás a válogatottban

Két kakukktojás a válogatottban

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bő, 18 fős keretét a budapesti világbajnokság előtt.

Bíró Attila 18 játékossal kezdi meg a munkát május 15-én, a szlovákiai Somorján.

„A keretbe került játékosok mindegyike eséllyel pályázik a világbajnoki keretbe kerüléshez, úgyhogy a felkészülés, a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítmény dönt majd arról, kik kerülnek a csapatba” – mondta a szövetség honlapjának a szövetségi kapitány.

Az InfoRádiónak arról beszélt, hogy

a válogatott játékosok bajnoki formája nem volt egyenletes.

Amíg az újpestiek jól teljesítettek, addig a dunaújvárosiak játéké hullámzó volt. A BVSC-s pólósok formája azonban felfelé ívelt.

„Két kakukktojásunk van: Illés Anna és Antal Dóra, akik Amerikában tanulnak. Nekik a világliga mérkőzéseken kell bizonyítaniuk, hogy ott a helyük a csapatban” – jegyezte meg.

Hozzátette, hogy jóban van az edzőjükkel, akitől megkapja a szükséges információkat. A lányokkal is tartja a kapcsolatot, és élő streamen igyekszik követni a meccseiket.

A szlovákiai edzőtábor után a hónap utolsó hetében Kínába utazik a válogatott: június 6. és 11. között a világliga nyolcas döntőjében küzdenek az elsőségért Sanghajban. Bíró Attila ezután dönt a végleges, 13 fős vb-csapatról. Július 5-7. között a miskolctapolcai Vodafone-kupán az Egyesült Államok, Ausztrália és Új-Zéland legjobbjaival találkozik a válogatott, majd három napos egri kitérő után tér vissza Budapestre.

Ameddig elkezdődik a felkészülés, az 50 éves szakember edzéstervet ír, emellett pedig egy oktatóvideón is dolgozik.

„Összevágok egy olyan taktikai részletekből álló videót, amelyet a válogatott felkészülése után a klubok rendelkezésére is bocsátok” – közölte Bíró Attila az InfoRádióval.

A szövetségi kapitány május 15-ig még pihen, amolyan előrehozott nyári szabadságra megy, hiszen augusztus 31-ig nem lesz ideje pihenni – ő edzi ugyanis az Universiadé csapatot is.

A keret:

Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×