eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Tizenegyedszer bajnok a Sopron

Megszerezte 11. bajnoki címét az UNIQA Sopron női kosárlabdacsapata, miután az NB I döntőjének negyedik mérkőzésén 26 ponttal legyőzte a Szekszárdot, így 3-1-re megnyerte a párharcot.

Eredmény, döntő, 4. mérkőzés:

UNIQA Sopron-Atomerőmű KSC Szekszárd 82-56 (21-13, 19-18, 18-14, 24-11)

a legjobb dobók: Crvendakic 19, Turner 16, Johnson 10, Krnjic 10, illetve Lisec 12, Erkic 12

A párharc végeredménye: 3-1 a Sopron javára.

A döntő első, múlt keddi mérkőzésén a Sopron 61-45-ös győzelmével elvette a Szekszárd pályaelőnyét, majd pénteki 66-62-es hazai sikerével már a címvédés küszöbére ért. Az első fináléjukat vívó tolnaiak azonban hétfőn drámai csatában, kétszeri hosszabbítás után szépítettek 77-73-mal. A két gárda 58 egymás elleni bajnoki meccse közül az volt mindössze a harmadik szekszárdi siker.

A negyedik találkozó szekszárdi kosárral indult, de főként Aleksandra Crvendakicnek köszönhetően nemsokára már 19-9 volt az állás, a szerb légiós egymaga 10 pontot szerzett az első negyedben. A vendégek nyolc labdát adtak el tíz perc alatt. A folytatásban az áprilisban Magyar Kupa-győztes Sopron három és fél percen át nem talált a gyűrűbe, ezalatt Zeljko Djokic együttese négy pontra felzárkózott (21-17). A hazaiak többször is megléptek nyolc pontra, a félidőben 40-31 volt az állás. A tolnai csapatban a hétfőn 27 ponttal záró szlovén Eva Lisec ekkor még csak 7 pontnál tartott.

Térfélcsere után az alapszakaszgyőztes Szekszárd "feltámadt", és ellenállhatatlan játékkal két pontra csökkentette a különbséget (45-43), a szintén szlovén Maja Erkic pedig a mezőny legjobbjává lépett elő. Sterbenz László vezetőedző időt kért, melynek következményeként két perccel később 56-45 állt az eredményjelzőn. Az 58-45-ről induló zárószakaszban az elfáradó Szekszárd már nem tudott ismét megújulni, a zöld-sárgák - akiknél több kulcsjátékos is a kispadon pihent ekkor - csakhamar húsz ponttal vezettek, s ezt az előnyt már nem engedték ki a kezükből. A találkozó legjobbja a 19 pontos Crvendakic lett.

Sterbenz László, a soproniak mestere először a finálé magas színvonaláról beszélt:

"Extra döntő volt, mindenki jól érezte magát Sopronban és Szekszárdon is. Ahogy mondani szokták, a sikernek száz apja van, és most köszönet jár mind a száznak. Jó csapatunk volt, és megérdemelten nyertünk még egy meglehetősen kiegyenlített mezőnyben is" - jelentette ki.

Szekszárdi kollégája, Zeljko Djokic azt mondta, az első félidőben sok labdát eladtak, és ekkor már látszott, hogy nem tudnak nyerni.

"Ezzel együtt büszke vagyok a csapatomra, és gratulálok a Sopronnak" - tette hozzá.

A sorozatban harmadik aranyérmét begyűjtő Sopron 1993-ban volt először bajnok, tizenkilencszer jutott be a fináléba, s ezek közül a mostanival együtt tizenegyet nyert meg. A soproni hegemóniát 2007 óta csak a MiZo Pécs, a Győr és a PINKK tudta megtörni egy-egy alkalommal.

Az elmúlt tíz év bajnokai:

2008: MKB-Euroleasing Sopron

2009: MKB-Euroleasing Sopron

2010: MiZo Pécs 2010

2011: MKB-Euroleasing Sopron

2012: Uni Seat Győr

2013: Uniqa-Euroleasing Sopron

2014: PINKK-Pécsi 424

2015: Uniqa-Euroleasing Sopron

2016: Uniqa Sopron

2017: Uniqa Sopron

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×