eur:
393.47
usd:
364.32
bux:
71924.57
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Olaszok hihetetlen kalandjai Monte-Carlóban

Olaszok hihetetlen kalandjai Monte-Carlóban

Ha államjogi szempontból nem is pontos a megállapítás, hogy Gonzalo Higuaín a szülőföldjén döntötte el két góljával gyakorlatilag a döntőbe jutás kérdését a BL második elődöntőjében, annyi igaz: a hajdanán Franciaországban született csatár a francia bajnokság éllovasának legyőzéséhez segítette a Juventust.

A torinói gárda nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott a Monaco ellen, ami a párharc végkimenetelét illeti, nagyon közel jár ahhoz, hogy igazolja az előzetes esélyeket. Ugyanakkor a papírforma – vagy inkább a futballmúlt – nem ígérte azt, hogy ilyen magabiztosan nyerni fog a II. Lajosról elnevezett stadionban.

Olaszok hihetetlen kalandjai Monte-Carlóban

A Juve az eddigi 12 idegenbeli BEK/BL-elődöntőjéből mindössze másodszor tudott nyerni. Győzelmének a kulcsa a jobbhátvédből jobb oldali középpályássá „előléptetett” Daniel Alves és az idényben a legtöbbet szereplő Juventus-játékos, Gonzalo Higuaín kiváló együttes munkája és a védelem magabiztos játéka volt.

Az elmúlt években minden nyáron alaposan megváltozik a Juve kerete. Tavaly is így történt, s bár vitathatatlanul jó játékosok távoztak, a szerda esti mérkőzés válasz arra a kérdésre, hogy jól járt-e a csapat a változásokkal. Daniel Alves (akinél egyébként mindössze egy futballista, Paolo Maldini nyert eddig több európai klubtrófeát) remekül készített elő – sarokkal adott gólpasszt, egészen zseniális volt –, „Pipita”, azaz Higuaín pedig ezúttal kíméletlenül kihasználta mindkét nagy helyzetét. A BL egyenes kieséses szakaszában korábban 24 mérkőzésen szerzett két gólt, most nem egészen 90 perc alatt ugyanannyit.

Olaszok hihetetlen kalandjai Monte-Carlóban

Igazságtalanság lenne nem megemlíteni, hogy a sikerben hasonló része van az Európa e szezonbeli leggólerősebb támadósorát megállító védelemnek is. Gianluigi Buffon a 100. BL-mérkőzésén (is) remekelt, egyébként ő lett mindössze a második olasz játékos, aki egyetlen klub tagjaként ért el e centenáriumig, Paolo Maldini után. Egészen hihetetlen:

Buffon a száz BL-mérkőzéséből negyvennégyen nem kapott gólt!

Egyébként is kevesebb gólt kapott (93), mint ahány mérkőzésen védett, nagyon nehéz elképzelni, hogy kedden Torinóban legalább kettőt kapjon...

Olaszok hihetetlen kalandjai Monte-Carlóban

A Juve a mostani BL-sorozatban legutóbb még a csoportmeccsek során, a Sevilla ellen kapott gólt, a hálója immár több mint hat mérkőzés óta, 621 perc óta érintetlen. Közben játszott a Portóval, Barcelonával és az AS Monacóval is, a három csapat a hazája bajnokságában eddig összesen 264 gólt szerzett az idényben. De a Juve védelmét egyszer sem tudták legyőzni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Nincs megállás, folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Nincs megállás, folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Felemás hangulatban telt a kereskedés csütörtök reggel Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódik az emelkedés a tőzsdéken, míg Amerikában a függetlenség napja miatt ma nem lesz kereskedés. Gazdasági események szempontjából a brit parlamenti választások okozhatnak elmozdulásokat, illetve érkezik az EKB jegyzőkönyve is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×