eur:
395.32
usd:
368.31
bux:
71549.94
2024. július 2. kedd Ottó
Óriási magyar futballbravúr

Óriási magyar futballbravúr

Hiába vezetett az esélyesebb francia csapat, az U17-es magyar válogatott a két gólt szerző Csoboth Kevin és a kapuban bravúrokat halmozó Ásványi Balázs vezérletével fordított, és 3-2,-re legyőzte a torna favoritját a horvátországi Eb első csoportmeccsén.

A horvátországi U17-es Európa-bajnokságon sikerrel mutatkozott be a magyar válogatott. A csapat legjobbjának tartott Szoboszlai már a mérkőzés előtt megsérült, így még értékesebb a siker. Nagygoricán a franciák kezdtek jobban, és a félidő vége előtt nem sokkal Gouiri révén meg is szerezték a vezetést. Egy perccel később azonban Majnovics kiugratta Csobothot, aki szép mozdulattal egyenlített. 

Óriási magyar futballbravúr

A szünet után megint ez a páros alkotott, és Csoboth révén már a vezetést is megszerezte Szélesi Zoltán együttese. Az 52. percben Bencze kétgólos növelte a magyar előnyt, és Gouiri révén csak a hosszabbításban, büntetőből tudott szépíteni az esélyesebbnek tartott francia válogatott.

A csoport másik mérkőzésén Skócia 2-0-ra nyert a Feröer-szigetek ellen.

A három ponttal a továbbjutásért is hatalmas lépést tett a csapat, amely szombaton, délután négy órakor Skócia ellen folytathatja a menetélését. A mérkőzést Zágrábban rendezik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat

Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat

Egyértelmű győzelmet aratott a nemzetgyűlési választások első fordulójában a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés. Az összesen 577 választókörzetből 501-ben azonban második fordulót tartanak, és a második helyen végzett baloldali Új Népfront, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló Együtt nevű koalíció harmadik-negyedik helyen talpon maradt jelöltjei nagy számban lépnek vissza a Nemzeti Tömörüléssel szemben esélyesebb jelölt javára. A július 7-én esedékes második forduló nagy kérdése, sikerül-e a visszalépésekkel megakadályozni, hogy a Nemzeti Tömörülés megszerezze az abszolút többséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×