eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Megnyert meccset bukott el az olimpiai bajnok

Szász-Kovács Emese két nyert mérkőzés után a harmadikon kikapott, így nem lesz magyar érmese a budapesti párbajtőr WestEnd Grand Prix-nek.

A tavaly Rióban olimpiai bajnok vívónak a svájci Pauline Brunner, majd a német Julia Wagner nem okozott gondot, előbbit öt, utóbbit hat találattal verte. Szorosabb asszója volt Laurence Epée-vel, de a végéhez közeledve, 12-10-nél úgy tűnt, ezen a mérkőzésen is meglesz a hazai győzelem. A francia párbajtőröző azonban 12-12-re egyenlített, majd 14-14-nél a győzelmet érő tust is bevitte.

"Ez már egy megnyert meccs volt, én hibáztam" - kezdte értékelést Szász-Kovács Emese. "Három combszúrást is kaptam, amit nem szoktam, általában inkább én adok ilyeneket, vagy ha látom, hogy készülődik, akkor az ilyenekbe beleszúrok."

A magyar vívó hozzátette:

az motiválja, hogy a mai még nem az igazi Szász Emese volt, még van hova fejlődnie.

"Szomorú vagyok, hogy nem sikerült tovább versenyben maradnom, különösen azért sajnálom, mert itthon történt, sokan kijöttek értünk a csarnokba " - mondta.

Laurence Epée-vel korábban még nem vívott, de mint azt tréfálkozva megjegyezte: a francia előnyben volt, mert már a neve is azt jelenti: párbajtőr.

A 64-es főtáblára még egy magyar jutott fel. Mihály Kata a német Alexandra Ndolo elleni meccset még megnyerte, de a világranglista tunéziai éllovasával, Szarra Beszbesszel már nem bírt.

Szász Emese a 11., Mihály Kata pedig a 23. helyen végzett.

A férfiaknál az első körben volt egy magyar párharc, Nagy Dávid nyert Berta Dániel ellen, a legjobb 32 között azonban megállította őt a dél-koreai Kvon Jung Dzsun.

Peterdi András az első mérkőzésén egy tussal verte a csapatban kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-bronzérmes svájci Max Heinzert, majd a második fordulóban ugyancsak szoros ütközetben, ráadástussal kapott ki Jiri Berantól.

A riói olimpián csapatban bronzérmes Somfai Péter magabiztosan kezdett egy kínai vívó ellen, a folytatásban viszont az egyik legerősebb ellenfél várt rá Yannick Borel személyében. A csapatban olimpiai, világ és Európa-bajnok, tavaly egyéniben Eb-győztes francia érvényesítette is a papírformát, fölényesen győzött úgy, hogy menetközben már 11-1-re is vezetett.

Nagy Dávid 19., Bányai Zsombor 24., Somfai Péter 25., Peterdi András 31., Berta Dániel 53., Siklósi Gergely pedig 56. lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×