eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Elkezdik építeni a Vasas-stadiont, bővíthető is lesz

Elkezdik építeni a Vasas-stadiont, bővíthető is lesz

A Vasas Sport Club elnöke, Markovits László aláírta a Market-KÉSZ konzorciummal kötött generálkivitelezői szerződést, így akár már a jövő héten elkezdődhet az új Illovszky Stadion építése.

Az éppen csütörtökön 106 éves angyalföldi klub honlapján megjelent közlemény szerint a megállapodás egy 5154 férőhelyes stadion megépítéséről szól, de ha igény lesz rá, a keleti lelátót a későbbiekben ki lehet bővíteni, amelynek köszönhetően a befogadóképesség elérheti a 6204 főt.

"Büszke vagyok arra, hogy sikerrel zártunk egy hosszú, négyéves folyamatot, amelynek végén megkezdődhet az új Illovszky Stadion építése" - nyilatkozott Markovits László, hozzátéve, hogy jövő hétfőn adják át a munkaterületet a kivitelezőnek, ezt követően kezdődhetnek meg a munkálatok.

Müller Sándor, a Vasas legutóbbi labdarúgó-bajnokegyüttese, a negyven éve aranyérmet nyert csapat kapitánya azt mondta: bízik abban, hogy ha már ilyen színvonalú stadionra lehetnek büszkék, a futball is fejlődik, mert "nincs az a csodálatos a pálya, amely cselt tudna bemutatni vagy képes volna gólt szerezni". Reméli, hogy a kulturált körülmények között a régi labdarúgók is kapnak néhány széket. 

Vancsa Miklós, a Vasas labdarúgóinak ügyvezetője elmondta: hab a tortán, hogy az utolsó pillanatokban azt is sikerült elérni, hogy szükség esetén tovább bővülhessen az új stadion.

Az új stadiont a tervek szerint 2018 nyarán adják át.

Elkezdik építeni a Vasas-stadiont, bővíthető is lesz

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×