eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Fővárosi rangadók napja

A második Budapest Honvéd a hatodik Újpest vendégeként játszik rangadót szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában, mellyel a bajnokság utolsó harmada veszi kezdetét.

Mindkét fővárosi együttes vereség után készül a mérkőzésre, a Honvéd a Videotontól kapott ki egy hete és veszítette el ezzel vezető helyét a tabellán, míg az Újpestet ősi ellenfele, a Ferencváros győzte le.

A Honvéd esetében nagy kérdés, hogy a játékosok túltették-e már magukat a rosszul sikerült múlt héten, ugyanis nem csupán a bajnokságban kaptak ki, hanem néhány nappal korábban a Ferencvárossal szemben búcsúztak a Magyar Kupától.

Az Újpest és a Honvéd 204. alkalommal csap össze egymással a bajnokságban. A korábbi mérkőzéseken 101 újpesti és 56 kispesti siker mellett 46 döntetlen született. A mostani szezonban ugyanakkor a Honvédnak kedvez az egymás elleni mérleg: a júliusi nyitókörben 2-0-ra győzött, októberben pedig, hazai pályán döntetlent játszott Nebojsa Vignjevic tanítványaival.

A listavezető Videoton a kieső, 11. helyen álló Diósgyőrt fogadja, amely papíron nem jelenthet veszélyt Juhász Rolandékra. A DVTK-t a felcsúti találkozón még Vitelki Zoltán megbízott edző irányítja, mivel a vezetőedzői poszton Horváth Ferencet váltó Bódog Tamás hétfőn áll majd munkába Miskolcon.

A harmadik helyezett Vasasra fővárosi rangadó vár. A piros-kékek a 10. helyen álló, kiesés elől menekülő MTK-hoz látogatnak.

A címvédő, negyedik Ferencváros a nyolcadik Haladást fogadja, amely a Groupama Arénában júliusban kikapott, októberben, pályaválasztóként viszont - Sopronban - magabiztosan legyőzte Thomas Doll együttesét.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

Videoton FC-Diósgyőri VTK, Felcsút 15.30, vezeti: Berke

Debreceni VSC-Paksi FC 15.30, v.: Pintér

MTK Budapest-Vasas 15.30, v.: Bognár

Mezőkövesd Zsóry FC-Gyirmót FC 15.30, v.: Farkas

Ferencváros-Swietelsky Haladás 18.00, v.: Szőts

Újpest FC-Budapest Honvéd 18.00, v.: Kassai

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×