eur:
394.41
usd:
365.45
bux:
0
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Különleges fejkendő készült muszlim sportolóknak

Hidzsábot, azaz női fejkendőt fejlesztett ki muszlim sportolóknak az egyik sportszergyártó cég.

Az amerikai vállalat tájékoztatása szerint egy évig tartott a fejlesztési folyamat, melyben többek között Zahra Lari, az Egyesült Arab Emírségek első női műkorcsolyázója is részt vett.

"El sem tudom hinni, hogy végre itt van" - örvendezett közösségi oldalán a 22 éves versenyző, aki a jövő évi, pjongcsangi téli olimpiára készül.

Az arcot szabadon hagyó, de a hajat, nyakat és vállakat elfedő sport-hidzsáb jövőre kerül a boltokba fekete, szürke és sötétkék színben.

Tavaly nyáron a vívó Ibtihaj Muhammad volt az első amerikai sportoló, aki kendőben szerepelt az olimpián, és a kardcsapat tagjaként bronzérmet nyert Rióban.

Októberben a jordániai U17-es női világbajnokságon viseltek először labdarúgók hidzsábot nemzetközi eseményen, miután a sportág nemzetközi szövetsége 2014-ben felfüggesztette a hajkendőre vonatkozó tilalmat.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség ugyanakkor nem engedélyezi tornáin a hidzsáb viselését.

Címlapról ajánljuk
Yann Caspar: olyan ellentétek vannak a francia társadalomban, amelyek már erőszakhoz is vezethetnek

Yann Caspar: olyan ellentétek vannak a francia társadalomban, amelyek már erőszakhoz is vezethetnek

Amikor a politikai berendezkedés, ha nem is az összeomlás, de a leállás szélén van, akkor általában a francia történelem azt mutatja, hogy jönnek az erőszakos cselekmények – mondta Yann Caspar, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a francia társadalom megosztottságáról, a nemzetgyűlési választások második fordulója után előálló forgatókönyvekről és a Nemzeti Tömörülés előtt álló csapdahelyzetről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×