eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Borkai Zsolt: a MOB lesz az utolsó, amely visszavonja az olimpiai pályázatot

Borkai Zsolt: a MOB lesz az utolsó, amely visszavonja az olimpiai pályázatot

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke még bízik abban, hogy újrateremthető az egység a 2024-es budapesti olimpiai pályázat mögött, ám hangsúlyozta: az esélyek jelentősen csökkentek az elmúlt napok eseményei következtében.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt is részt vesz a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, amelyen a 2024-es budapesti olimpiai pályázat sorsa is téma lesz. Mint mondta, Tarlós István főpolgármesterrel már beszélt a kérdésről.

A MOB elnöke reméli, hogy az egyeztetésekből még ki lehet hozni valamit. Mint mondta, megvárja, hogy az érdekelt felek milyen döntést hoznak, hogyan látják a pályázat helyzetét, és lesz-e nemzeti konszenzus a pártok között. Szerinte a politikai egység visszaállítása a kulcs, és nem a népszavazás a megoldás, még akkor sem, ha a pályázat támogatói kerülnének többségbe, mivel nem lehet elég gyorsan kiírni a kérdésben a voksolást.

"Úgy érezhetjük magunkat, mint az a sportoló, amely bejutott a középdöntőbe, de lesérült a nagy megmérettetés előtt" – fogalmazott a MOB elnöke a népszavazási kezdeményezésre utalva.

A MOB-elnök szerint a pályázatnak három tartópillére van, a MOB, a város és a kormány, amely a garanciát adja, és ha a három pillér közül csak az egyik is megrendül, s úgy látja, nincs esély a sikerre, akkor vissza kell vonni a kandidálást. A MOB magától nem kezdeményezi ezt, sőt

az utolsó lesz, amely visszavonja a pályázatot.

A MOB elnöke szerint a következő napokban el fog dőlni, hogy mi lesz a pályázattal.

Borkai Zsolt szerint az olimpiai rendezés lehetősége kezd elúszni, és nehezen jön vissza a következő évtizedekben, sőt, talán sosem.

Mint mondta, elszomorítja, hogy az ellenzéki pártok az olimpiát használták fel politikai céljaik elérésére, és ebben a MOB nem akar részt venni.

A MOB elnöke sajnálta, hogy a sportszakmai kérdések háttérbe szorultak a politikával szemben, de nem haragszik a budapesti pályázat ellenzőire.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×