eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Rangadókkal indul a tavaszi idény

A Videoton, a Budapest Honvéd és a Vasas is 34 pontról kezdi meg a tavaszi bajnoki idényt a labdarúgó OTP Bank Ligában, melyben a három éllovasnak nemcsak egymásra, hanem a címvédő, a triót négy pont hátránnyal követő Ferencvárosra is figyelnie kell.

A több mint két hónapos bajnoki szünetben a legnagyobb változások éppen a címvédőnél történtek. A zöld-fehérektől távozott többek között Nagy Dominik, Pintér Ádám és Busai Attila, de helyükre egy sor minőségi futballistát igazolt a klubvezetés. A Diósgyőrtől Bognár István, a Honvédtól Botka Endre, Németországból Kleinheisler László, Julian Koch és Janek Sternberg, míg az orosz Anzsitól a nigeri Amadou Moutari került Thomas Doll együtteséhez.

A bajnoki címre a Ferencváros mellett a legesélyesebbnek tartott Videotonnál más utat választottak, mivel szinte csak olyanok távoztak, akik az utóbbi időben kevés játéklehetőséghez jutottak. Kivételt egyedül a csatár Feczesin Róbert képez, ám az ő helyére érkezett a klub egyetlen téli szerzeménye, a horvát válogatottban is bemutatkozott, mindössze 21 éves Mirko Maric.

A listavezető rögtön keménynek ígérkező meccsel kezd, ugyanis szombaton délután az ősszel nagyon stabil játékot mutatott, hatodik Újpestet fogadja a felcsúti Pancho Arénában, ahol ősszel is játszotta hazai meccseit. A Henning Berg vezette fehérváriak számára némileg hátrányt jelenthet, hogy amíg számukra ez lesz az első tétmeccs 2017-ben, addig az Újpest már egy hete a Magyar Kupában pályára lépett, ráadásul nagyon meggyőző játékkal nyert Zalaegerszegen. A felcsúti helyszín viszont mindenképpen előny, hiszen pályaválasztóként csupán egyszer veszített a szezonban a gárda, még július végén.

A Ferencváros a Honvéd elleni 2-1-es MK-sikerrel indította a szezont, szombaton kora este pedig a Debrecenhez látogat, amely a bajnokság legnagyobb csalódását okozta eddig. A 2000-es évek legsikeresebb magyarországi együttese jelenleg csak a tizedik, ugyanannyi pontja van, mint a már a kieső, 11. helyen álló MTK-nak, az élbolytól pedig 14 pont a lemaradása. A mérkőzés esélyese egyértelműen a Doll-legénység, amely egy hete kifejezetten jól játszott a Honvéd ellen. Kérdés, hogy a debreceni csapat játéka miként állt össze a téli átigazolások után, melyek révén venezuelai, bosnyák, horvát, kameruni és dél-koreai labdarúgó is érkezett a Nagyerdei Stadionba.

Az egy éve komoly kiesési gondokkal küzdő, most viszont a bajnoki dobogóra hajtó Vasas Haladás elleni mérkőzése elmarad.

A Honvéd a kieséstől fenyegetett MTK-hoz látogat, melynek minden pontra óriási szüksége van.

Az ősz igazi meglepetéscsapatának a Vasas mellett a Mezőkövesdet lehetett nevezni, mert a gyengébb kezdés után az ötödik helyig tornázta fel magát a tabellán. A mezőkövesdi együttestől azonban a sikeredző, Pintér Attila Felcsútra távozott a télen, így nagy kérdés, hogy nélküle is hatékony lesz-e majd a gárda. Első nekifutásra az egyik legjobbját, Bognár Istvánt elvesztő, kilencedik Diósgyőr teheti próbára az új kövesdi szakmai stábot.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Videoton FC-Újpest FC, Felcsút 15.30, vezeti: Solymosi

Gyirmót FC-Paksi FC 15.30, v.: Berke

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 15.30, v.: Vad II

MTK Budapest-Budapest Honvéd 15.30, v.: Pintér

Debreceni VSC-Ferencváros 18.00, v.: Farkas

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×