eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Elmarad egy NB I-es focimeccs

Megkapta a szükséges engedélyeket a hatóságoktól a felújított Szusza Ferenc Stadion, amelyet így NB I-es mérkőzések rendezésére alkalmasnak nyilvánított az Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), de a pálya talaja miatt elmarad a Vasas hétvégi találkozója.

Az MLSZ közölte, hogy szerdán volt a hatósági bejárás, amelyen apróbb hiányosságokat állapítottak meg, ezt péntekre sikerült pótolni, így a Megyeri úti létesítmény centerpályája megkapta a szükséges engedélyeket, melynek köszönhetően a szövetség hitelesítette a pályát.

A pénteki pályabejáráson viszont az is kiderült, hogy jegesedés miatt az újpesti pálya játékra alkalmatlan, ezért az Illovszky Stadion felújítása miatt a hazai találkozóit a Szusza Ferenc Stadionban játszó Vasas az MLSZ versenybizottságához fordult, hogy járuljon hozzá a szombaton 15.30-ra kiírt Haladás elleni élvonalbeli meccs elhalasztásához. A testület elfogadta a kérést és későbbi időpontban jelöli ki az összecsapás új időpontját. A versenybizottság szintén hozzájárult a Balmazújváros-Békéscsaba NB II-es találkozó elhalasztásához.

Az újpesti stadionban kisebb felújításokat végeztek, a mosdók, a sajtó- és a VIP-helyek újultak meg, a hazai és vendégszurkolók szektora felcserélődött, és új büféhelyiségek épültek. A lelátók befogadóképessége 12 670 néző.

Az Újpest FC ősszel eleinte a Vasas Illovszky Stadionjában játszotta hazai mérkőzéseit, aztán az angyalföldiek létesítményét is elkezdték felújítani, így tavaly az utolsó meccsein Kecskeméten fogadta ellenfeleit a lila-fehér együttes. Ha a kft.-nek sikerül megállapodnia az NSK-val, akkor tavasszal már ismét saját otthonában játszhat. A Szusza Ferenc Stadion emellett a Vasas hazai találkozóinak is otthont ad majd.

Az OTP Bank Ligában hatodik helyen álló Újpest szombaton a Videoton, majd egy héttel később a Haladás vendége lesz, legközelebb március 4-én a Ferencvárossal játszhatna otthonában. A Vasas szombaton a Haladást fogadná a Megyeri úton.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×