eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Szlovákiai győzelemmel kijutott a magyar kosárlabda-válogatott

A magyar női kosárlabda-válogatott 68-49-re nyert a szlovák csapat ellen Pöstyénben szerdán az Európa-bajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában, ezzel csoportelsőként kijutott a jövő évi kontinenstornára.

Eredmény, E csoport, 6. forduló:

Szlovákia-Magyarország 49-68 (9-18, 10-16, 18-17, 12-17)

---------------------------------------------------------

A legjobb magyar dobók: Krivacsevics 19, Vandersloot 9, Fegyverneky 8, Simon 8, Zele 8

Az eddigi öt forduló során Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese négy meccset megnyert, egyet - Izlandon - pedig elvesztett, és csak rosszabb kosárkülönbséggel szorult a szintén 4/1-es győzelmi mérleggel álló szlovákok mögé a második helyre. Legutóbb, szombaton a gárda 68-44-re legyőzte a portugálokat Pécsett. A magyar csapat február 20-án - ugyancsak Pécsett - 65-64-re verte a szlovákokat, az akkor 27 pontot szóró Alexandria Quigleyt a keretben a két hete honosított amerikai Vandersloot Courtney váltotta, aki szombaton 9 ponttal mutatkozott be.

A magyarok szerdán annak a tudatában léptek pályára Pöstyénben, hogy ha nyernek, akkor csoportgyőztesként biztosan kijutnak a jövő júniusban Csehországban sorra kerülő kontinenstornára. Vereség esetén pedig számolgatni kellett volna.

A szlovákokkal szemben legutóbb 2008-ban alulmaradt magyarok a napokban Salamancából Törökországba szerződött Krivacsevics Tijána révén 16-6-ra elhúztak. A második negyedben 3 és fél percen át csak összesen 2 pont született, aztán a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia - aki bekerült az előző forduló álomcsapatába - büntetőivel nemsokára 11-25 állt a nagyórán. A magyarok már 19 pontra is megléptek, a nagyszünetben 19-34 volt az állás, Krivacsevics pedig a mezőny legjobbjaként 10 pontnál tartott.

Fordulás után a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, Vandersloot mellé Licskai Zsófia is feljavult, az utolsó játékrész 37-51-ről indult. Ebben a hitehagyottan küzdő szlovákok ismét 20 pontos hátrányba kerültek, ezzel pedig megpecsételődött a sorsuk. A magyarok csoportelsőként kijutottak az Eb-re, a szlovákok részvétele egyelőre kérdéses.

A Svitek-gárda tavaly júniusban a 14-20. helyen zárta a magyar-román közös rendezésű Eb-t.

Később:

Izland-Portugália 20.30

Az állás: 1. Magyarország 11 pont/6 mérkőzés, 2. Szlovákia 10/6, 3. Portugália 6/5 (239-311), 4. Izland 6/5 (288-375)

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×