eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Aján Tamás: nehéz helyzetben az olimpiai mozgalom

Óriási fejtörést és káoszt okoztak a különféle doppingbotrányok az elmúlt hónapokban - mondta Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az elmúlt bő húsz évben nem volt annyira nehéz helyzetben az olimpiai mozgalom, mint most - jelentette ki Aján Tamás.

 „A nemzetközi olimpiai mozgalom az emlékezetes 1980-as és 1984-es olimpiai bojkott óta nem volt ilyen nehéz helyzetben. Olyan, mintha egy bomba robbant volna. A 2008-as pekingi és a 2012-es londoni doppingminták újraanalizálásával a Nemzetközi Olimpiai Bizottság abszolút váratlan helyzetet teremtett. Azok a minták, amelyek akkor negatívnak bizonyultak, most pozitívak. Húsz sportágat és nagyon sok országot érint. Ennek biztos, hogy további következményei lesznek, hiszen óránként változik az ezzel kapcsolatos véleményes helyzet" - fejtette ki a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke.

Arról is beszélt, hogy súlyemelésben az olimpiai időszak alatt nem folytatódhat a doppingügyek tárgyalása.

 „A riói olimpia alatt egyetlenegy tárgyalást nem kívánunk lefolytatni, mert annyira elvinné a figyelmet a sportágakra és az érintett országokra, hogy nem olimpiát váró, hanem lényegében egy információt váró közönséget teremtünk meg.”

 Aján Tamás szerint nagyon fontos, hogy a riói laboratórium visszakapta működési engedélyét a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökségtől.

 A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli főtitkára szerint Rióban megközelítheti a magyar olimpiai küldöttség eredményessége a londonit. Azt is megemlítette, hogy a brazil szervezőknek még az utolsó napokban is számos javítanivalójuk van, és aligha lesz érdemes a riói játékokat a londonihoz mérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 19:01
×
×
×
×