eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

A Tatabánya a következő szezonban már nem indul az élvonalban

A Tatabánya - függetlenül a mostani idényben elért helyezésétől - nem indul a labdarúgó NB I következő, 2008-2009-es szezonjában - közölte Török József, a klub ügyvezetője.

A Tatabánya méltányossági okokból arra kéri az MLSZ-t, hogy a mostani idényben hátralévő hét hazai összecsapását a Szőnyi út helyett otthon rendezhesse.

"A Tatabánya FC-t működtető Sziget Foci Szolgáltató Kft., a 2008/09 évi bajnokságra nem nyújtott be licenckérelmet, azaz a következő kiírásban - függetlenül az elért helyezésétől - nem fog szerepelni a legmagasabb osztályban. Álláspontunk szerint az MLSZ Licencadó Biztossága által támasztott azon követelmény, hogy villanyvilágítás hiányában, a rendező csapat nem játszhatja hazai mérkőzéseit a bejelentett helyszínen, annak a célnak a kikényszerítése érdekében született, hogy a legmagasabb osztályban szereplő egyesületeket rászorítsa ezen feltétel mihamarabbi megteremtésére. Tekintettel arra, hogy a Tatabánya FC nem nyújtott be a következő bajnokságra licenckérelmet, ezen sportszervezet vonatkozásában, a fenti szabályalkotási cél okafogyottá vált, így annak a 2007/08-as bajnokságból hátralévő 7 hazai mérkőzés során való kogens alkalmazása indokolatlanná és irrelevánssá lett." - áll a kérvényben.

A csapat azért kényszerült költözésre, mert nincs villanyvilágítás saját pályáján. A tatabányaiak szerint otthonuk - leszámítva a világítást - kifogástalan játéktérrel, biztonságos nézőtérrel, kulturált kiszolgáló helyiségekkel rendelkezik, ugyanakkor a BVSC-pálya kizárólag abban felel meg a feltételeknek, hogy van világítás, azonban mind a pálya, a lelátó és a helyiségek olyan állapotban vannak, amelyek méltatlanok valamennyi csapat számára.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 21:47
2024. október 5. 19:01
×
×
×
×