eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Janics Natasa: "Kovács Katival kitartottunk egymás mellett"

Egyesben nagy csatát, párosban pedig újabb sikereket vár Kovács Katalinnal Janics Natasa, a Szeged kétszeres olimpiai bajnok kajakozója. A sikerpáros tavasszal ismét összeülhet, és ha legyőzi a Paksy Tímea, Benedek Dalma kettőst, akkor eséllyel indulhat a címvédésért a pekingi olimpiára. Janics Natasa az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában beszélt terveiről, az alábbiakban a beszélgetés szerkesztett változatát olvashatják.

Mennyire nyugtatták meg az elmúlt időszak fejleményei?

Sokat javítottak a helyzeten. Bár bíztam Kovács Katiban, egy kicsit féltem, hogy esetleg meggondolja magát. Az utóbbi napok edzésein már egyértelműen látszott, hogy jobban tudok a felkészülésre figyelni.

Kin vagy min múlott a leginkább, hogy ismét összeülhetnek Kovács Katalinnak?

Rajtunk, hiszen kitartottunk egymás mellett. Ha bármelyikünk is egyértelmű nemet mondott volna a lehetőségre, onnantól nem lett volna értelme beszélni róla.

Ugyanakkor volt edzőjével, Fábiánné Rozsnyói Katalinnal nemigen közeledtek egymáshoz, pedig az olimpia előtti hetekben ő is részt vesz majd a felkészítésében.

Igen, de ott lesz az edzőm, Vécsi Viktor is, ha kijutok Pekingbe.

Lát esélyt arra, hogy Fábiánné megenyhüljön önnel szemben?

Úgy érzem, soha nem fog. Sajnálom, hogy ez a helyzet, de beláttam, hogy nincs értelme küzdeni ez ellen. Csak rajta múlik majd, hogy beszél-e velem.

Elsősorban a Paksy Tímea, Benedek Dalma páros ellen küzdenek majd az olimpia szereplésért. Hogy látja az esélyeket?

Bízom benne, hogy ismét győzni tudunk ellenük. Ha nagy csata lesz egyesben Kati és köztem, akkor biztos vagyok benne, hogy a páros is verhetetlen lesz.

Egyesben viszont nem könnyű dolga, ha meg akarja védeni a címét az olimpián, hiszen ehhez előbb itthon kell győznie Kovács Katalin ellen.

Ugyanannyi esélyt adok magamnak is, mint neki az egyesbeli sikerre. Nekem nem lehet panaszom, mert minden körülmény ideális a nyugodt felkészülésemhez.

Nem tart attól, hogy mivel külön készülnek, nehezebben rázódnak majd össze?

Az athéni olimpia előtti hetekben is külön készültem, mert a többi lány (Kovács Katalin, Szabó Szilvia, Bóta Kinga és Viski Erzsébet) nem akart velem edzeni. Katival akkor is csak párosban készültünk együtt, ez most sem jelenthet problémát.

Most egy rövid ideig úgy tűnt, hogy Csipes Tamarával próbálkozik párosban. Mit mondott neki a történtek után?

Õ is számított a fejleményekre. Remek versenyzőnek tartom Tamarát, és egyáltalán nem kizárt, hogy valamikor ismét összeüljünk - akár már adott esetben a londoni olimpián.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Ijesztő trend indult újra a világban, ismét nő a szakadék

Ijesztő trend indult újra a világban, ismét nő a szakadék

Az elmúlt évtizedben megtorpant a fejlődő országok felzárkózása a gazdagabb nemzetekhez képest. Az Economist magazin elemzése szerint a szegényebb országok jóléti mutatói lassabban javulnak, mint ahogy a fejlett gazdaságok gyarapodnak. Ez a trend ellentétes az 1990-es évek közepétől kezdődő húszéves időszakkal, amikor a globális szegénység csökkenő tendenciát mutatott - közölte az Infostart.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 10:44
×
×
×
×