eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A CSZKA Moszkva Fabio Capellót akarja szerződtetni

Kedden újra a Bajnokok Ligájában szereplő csapatoké a főszerep: Európa-szerte nyolc mérkőzést játszanak. A legérdekesebbnek a Rangers és a Barcelona összecsapása ígérkezik,de jó meccs lesz a CSZKA Moszkva és az Inter csatája is.

Az E csoportban két hatpontos csapat, a Barcelona és a Rangers találkozik. Amelyik nyer, óriási lépést tesz a továbbjutás felé. Nyilvánvaló, hogy a két gárda közül a skótok tündöklése a nagy meglepetés. Pedig továbbra is remek formában vannak, a hétvégén 3-0-ra megnyerték a hagyományos Old Firm rangadót a Celtic ellen. A skótok szinte a legjobb csapatukkal játszanak - noha ketten (Darcheville, Hemdani) hiányozni fognak.

A Barcelona már közel sem lesz teljes, a kulcsjátékosok közül Eto'o, Zambrotta, Deco és Touré is sérült. Ronaldinho ellenben visszatér, miután kihagyta a szombati, a Villarreal ellen elveszített bajnoki mérkőzést. A sok hiányzó miatt Thuram lesz a jobbhátvéd, s elképzelhető, hogy kezd Gudjohnsen vagy az ifista Crosas.

A csoport másik mérkőzésén a gyenge formában lévő Stuttgart a hazai porondon magához tért, a francia bajnokságot vezető Lyont fogadja. A franciák azt tervezik, a győzelmi kényszerre való tekintettel három csatárral támadnak: Govou, és a két húsz év körüli ifjú válogatott, Benzema és Ben Arfa is játszik. A Kicker összefoglalta a Stuttgart helyzetét: "A VfB utolsó esélye". Thomas Hitzlsperger, Antonio da Silva, Ludo Magnin és Arthur Boka hiányzik majd az elmúlt hat meccséből ötöt elveszítő Stuttgartból.

E csoport
Rangers-Barcelona
Stuttgart-Lyon
A csoport állása: 1. Barcelona 6 pont, 2. Rangers 6, 3. Stuttgart 0, 4. Lyon 0.


Az F csoport egyik találkozóján a Manchester United Kijevben, a Dinamónál vendégeskedik. Az angoloknál Gary Neville és Owen Hargreaves továbbra sem harcképes, de Nemanja Vidics talán visszatér a csapatba. Miután nehéz elképzelni, hogy a United ne nyerje majd meg a két csapat manchesteri meccsét, akár egy döntetlen is elég lehet a már hat pontot gyűjtött Unitednek Kijevben.

A másik találkozón az AS Roma a Sportingot fogadja. Az olaszok szombaton 4-4-re végeztek a Napolival bajnoki mérkőzésen, ám alkalmasint most erősebb csapattal állnak ki: visszatér két brazil, Doni és Juan, valamint az olasz Panucci is a védelembe. Luciano Spalletti - érthetően - nagyon fontosnak tartja a mérkőzést, azt mondta, szinte olyan lesz ez, mint egy kieséses kupameccs.

Paulo Bento, a Sporting edzője továbbra is bünteti szerb kapusát, Vladimir Sztojkovicsot, aki késve tért vissza klubjához a válogatott mérkőzések után. Helyettese a 32 éves, eddig mindössze egy BL-mérkőzésen szerepelt Tiago lesz, aki 1997 óta nem szerepelt a királykategóriában.

F csoport
Dinamo Kjev-Manchester United
AS Roma-Sporting CP
A csoport állása: 1. Manchester United 6 pont, 2. AS Roma 3, 4. Sporting CP 3, 4. Dinamo Kijev 0.


A G csoportban a CSZKA Moszkva az Internazionalét fogadja. Az olaszok közül biztosan hiányzik majd Maicon, Chivu, Suazo és Burdisso, no meg természetesen a BL-sorozatra be sem nevezett Adriano. Kérdéses az influenzás Ibrahimovic játéka, noha Roberto Mancini nagyon reménykedik abban, hogy Ibra tudja vállalni a játékot.

A CSZKA Moszkva gyengén szerepel az utóbbi időben, ezért felvetődött a régóta szolgáló edző, a csapattal UEFA-kupát nyert Valerij Gazzajev menesztése. Az olasz sajtó szerint elképzelhető, hogy a CSZKA Fabio Capellót próbálja megszerezni a helyére.

A PSV vendége az első két mérkőzésen négy pontot szerzett, török Fenerbahce lesz. A hollandok a második helyen állnak hazájuk bajnokságában, s nagyon bíznak abban, hogy hazai pályán nyerni tudnak. Marcellis és Zonneveld visszatér a csapatba, ám három kulcsjátékos, Da Costa, Culina és Afellay hiányozni fog. Kétséges a húzódással kínlódó brazil kapus, Gomes szerepeltetése.

Az öt brazillal felálló Fenerből hiányozni fog a szerb Mateja Kezsman, aki pedig igazán ismerni a hollandokat és a Philips-stadiont. 2000 és 2004 között 176 meccsen 129 gólt szerzett a PSV mezében! Elképzelhető, hogy Zico, a Fener edzője beveti a ghánai Stephen Appiaht, aki féléves kihagyás után nemrégiben kezdett játszani. Az edző a hollandok közül elsősorban Danny Koevermanstól tart, aki az előző idényben, még az AZ tagjaként borsot tört a törökök orra alá.

G csoport
CSZKA-Inter
PSV-Fenerbahce
A csoport állása: 1. Fenerbahce 4 pont, 2. Inter 3, 3. PSV 3, 4. CSZKA 1


A H csoportban a Sevilla a bukaresti Steauát fogadja. Juande Ramos a Palop - Alves, Boulahrouz, Fazo, Dragutinovics - Navas, Poulsen, Keita, Adriano, Renato - Luis Fabiano/Kanouté tizenegyet tervezi, amiből az is következik, hogy a hazája válogatott mérkőzésén a szurkolók által megsebesített Kanouté váratlanul játékra jelentkezett.

A nagy formában lévő Arsenal a Slavia Prahát fogadja. A selejtezők során egy prágai csapatot, a Spartát legyőzött már. Két sérültje van az Ágyúsoknak, Senderos és Van Persue.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Tomas Rosicky minden bizonnyal játszani fog a honfitársai ellen. Arsene Wenger, a csapat menedzsere nem kertelt, szerinte ha az Arsenal megveri a cseh bajnokság listavezetőjét, 90 százalékosan biztos a továbbjutása már a csoortmérkőzések fele után.

H csoport
Sevilla-Steaua
Arsenal-Slavia
A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Sevilla 3, 3. Slavia 3, 4. Steaua 0.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×