eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Adriano, AS Roma: Butaságom története

Az olasz lapok szerint a 2007-2008-as bajnokság eddigi leglátványosabb mérkőzését hozta a Roma és a Napoli fővárosi csatája. A nyolcgólos mérkőzésen játszott egy magyar játékos, Garics György is. A szombat este másik találkozóján az Inter idegenben, győzte le a Regginát. A gólt Adriano szerezte.

A Déli derbin (így, Deby del Sudnak nevezik Olaszországban az AS Roma és a Napoli találkozóit) a nápolyiak az argentin Lavezzi góljával már a második percben vezetést szereztek, Totti a 30. percben, büntetőből kiegyenlített.

A félidő vége előtt Perrotta megszerezte a vezetést a Farkasoknak, de a több angol sztárklub által is figyelt, cseh Hamsik közvetlenül a második játékrész elején kiegyenlített. Hasonló volt a forgatókönyv a folytatásban is: a Roma kétszer vezetett (előbb De Rossi, majd Pizarro góljával), ám az újonc mindkétszer egyenlített, előbb Gargano, majd Zalayeta révén. Mindkét utóbbi nápolyi uruguayi válogatott.

Garics György végigjátszotta a mérkőzést. Az első félidőben Mancini fejese után góltól mentette meg a csapatát mentésével, a másodikban Pizarro szabadrúgása után a sarkán változtatott irányt a labda, s pattant Iezzo kapus fölött a hálóba.

Az olasz sajtó ünnepli a mérkőzést, ám a rómaiak meglehetősen csalódottak. A védő Matteo Ferrari azt mondta, az a csapat, amelyik meg akarja nyerni a bajnokságot, nem követhet el ilyen hibákat. A Románál (12) csak egy csapat kapott több gólt a Serie A-ban: az utolsó helyen álló Livorno.

Giuseppe De Rossi, a világbajnok középpályás is azt mondta, "buta" hibákat követtek el, de ő azért még nem temeti a bajnoki álmokat. A játékosok közül a legtöbb kritikát a Donit helyettesítő, olasz válogatott kerettag kapus, Curci kapta. Pedig szegény a meccs előtt nagyon boldog volt, Perrotta a gólja után éppen Curci újszülött gyerekét rohant hátra ünnepelni a kapushoz.

Az Inter előnye a Romával szemben immár öt pont, miután a bajnok nyerni tudott Reggio Calabriában. Patrick Vieira először játszott bajnoki találkozón a szezon során, s ezúttal nem kezdett sem Ibrahimovic, sem Crespo, Júlio Cruz és Adriano alkotta a csatárkettőst.

A Milánóban Császárnak becézett brazil favorizálása jó döntésnek bizonyult: a mérkőzés 18. percében ő szerezte meg a találkozó egyetlen gólját. Adrianónak - minden sorozatot figyelembe véve - április 15. óta ez volt az első gólja. Mégsem zárta jó emlékekkel a meccset: miután Mancini az 56. percben lecserélte, látványosan elment az edző kinyújtott keze mellett.

Mire véget ért a meccs, már rájött, hogy butaságot csinált, nem győzött a sajtón keresztül (is) elnézést kérni. Azzal mentegette magát, hogy nagy benne a bizonyítási vágy, s ezért szeretett volna még a pályán maradni.

Serie A
8. forduló, szombati eredmények
AS Roma-Napoli 4-4
Reggina-Inter 0-1

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×