eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Miért bosszankodik a világ legsikeresebb védője?

A brazil Kaká a világ legjobb játékosa és az Aranylabda elsőszámú várományosa - mondta honfi- és csapattársa, Marcos Cafú. A 37 éves, kétszeres világbajnok brazil védő egy interjúban elmondta: bosszantja, hogy amikor a Milan vereséget szenved, rögtön azt hangoztatják, öregek a játékosok.

A világ legeredményesebb védőjátékosa, Marcos Cafú szerint minden kétséget kizáróan jelenleg Kaká a világ legjobb játékosa. A brazil jobbhátvéd a Milan házi csatornájának úgy fogalmazott: "Kaká rengeteget fejlődött az utóbbi években, folyamatosan bizonyította, hogy győztes típus, ezért ő az Aranylabda elsőszámú várományosa."

Marcos Cafú beszélt másik honfitársáról, a hozzá hasonlóan szintén kétszeres világbajnok Ronaldóról is. A 37 éves védő azt mondta: mindenki nagyon várja, hogy mihamarabb visszatérjen Ronaldo a pályára.

Cafú nem volt hajlandó kommentálni csapattársa egészségügyi állapotát, mindössze annyit mondott, hogy a csatár ki van éhezve a sikerre. "Az természetes, hogy amíg nem térhet vissza, addig valamennyire elbizonytalanodik, de a lényeg, hogy higgadt maradjon, mert a visszatérése után majd úgyis egyenesbe jön."

A Milan egyik nagy öregje szólt a csapat legújabb talentumáról, a nyáron vásárolt 18 éves Patóról is. "Remek játékosnak találom, de még sokat kell tanulnia. Alig győzzük kivárni a januárt, amikor végre a pályán mutathatja meg, mit is tud valójában. Fontos, hogy nyugodtan készüljön, és szépen fokozatosan kell őt beilleszteni az olasz futballba. A pályán kívül nagyszerű ember, látszik rajta, hogy jó családból származik."

A saját jövőjét firtató kérdésre Marcos Cafú azt mondta, hogy még nem tudja, mi lesz vele, és a szezon végéig nem is akar dönteni. "Ha úgy alakul, hogy nem maradok a Milannál, elképzelhető hogy Japánba, vagy más országba megyek játszani. Az is lehet, hogy maradok Olaszországban, tényleg nem tudom még."

A kétszeres világbajnok bekk nem tartja hatalmas problémának, hogy az utóbbi időben csak epizód szerep jut neki a Milannál.

"Én mindig készen állok, minden körülmények közt. Nekünk profiknak mindig bevetésre készen kell lennünk. Az teljesen elfogadható, hogy amikor kevesebb lehetőséget kapsz, nehezebb a legjobb formádat hoznod. Köztudott, hogy a Genoa meccset követően akadtak problémáink a bajnokságban, de szerintem ez mostanra már elmúlt. Az egyetlen dolog, ami bosszant az, hogy amikor a Milan vereséget szenved, rögtön azt hangoztatják, öregek vagyunk. Amikor pedig nyerünk, mindenki hallgat. Mi egy közösség vagyunk, együtt nyerünk és együtt veszítünk" - közölte a 37 éves védő.

Marcos Cafú beszélt arról is, hogy a héten Didier Drogba, a Chelsea világklasszis csatára egy interjúban azt mondta: el akarja hagyni a londoni csapatot. A brazil védő azt mondta, hogy egy olyan remek játékos, mint az elefántcsontparti, minden csapatban, minden edzőnél szívesen látott.

Szerző: Fekete-Szalóky Zoltán

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×