eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Massát nem cserélik le Alonsóra

Váratlan bejelentést tett a Forma-1-es Ferrari csapat néhány nappal a szezonzáró Brazil Nagydíj előtt: Felipe Massa 2008 végén lejáró szerződését 2010-ig meghosszabították.

A brazil pilóta tavaly két, idén pedig három futamot nyert meg a maranellóiakkal. Massa számos versenyen jól szerepelt, a szezon bő kétharmadáig fej fej mellett állt a pontversenyben csapattársával, Kimi Raikkönennel, az utóbbi hetekben azonban elmaradt a finn pilótától, és idén már biztosan a negyedik helyen végez.

Az elmúlt hetekben több sajtóorgánum is azt híresztelte, hogy Massa a Toyotához szerződhet a német Ralf Schumacher helyére, míg a Ferrari megpróbálja megszerezni a címvédő spanyol Fernando Alonsót a McLaren-Mercedestől.

(A kétszeres világbajnok meg nem erősített információk szerint nemrég előszerződést kötött volt csapatával, a Renault-val, a megállapodás pedig akkor léphet életbe, ha Alonso megszabadul a McLarentől, amelynél elvileg még csak idén jár le az első év két plusz egy esztendőre szóló szerződéséből, de a wokingiakkal alaposan megromlott a spanyol pilóta kapcsolata.)

A Ferrari mostani bejelentésével szinte biztossá vált, hogy Alonso leghamarabb 2010-ben, Raikkönen helyére érkezhetne a maranellóiakhoz, a finn versenyző három évre szóló szerződése ugyanis 2009 végén jár le.

Massa maradásával stabilabbnak látszik a csapatfőnök Jean Todt helyzete, hiszen a francia szakember fia éppen Massa menedzsere.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo állítólag szívesebben látta volna Alonsót a csapatnál, de Massa szerződés-hosszabbításánál - ha tényleg valós volt a sajtóban megjelent feltételezés a két vezető ellentétéről, és nem más szempontok alapján döntöttek - Todt akarata érvényesült.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×