eur:
395.49
usd:
357.14
bux:
72340.83
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Beckham feleségére kíváncsiak leginkább az észtek

Bár igazi sláger nincs a szerda este 19 labdarúgó Európa-bajnoki selejtezője között, szerepel a programban néhány kitüntetett figyelemre érdemes összecsapás. Az angolok "élet-halál" mérkőzést játszanak Tallinban, a világbajnok olaszok Litvániában játszanak, a németek a szlovákokat fogadják, a horvátok pedig az oroszokkal meccselnek.

Az angol válogatott csak győzelemmel mentheti meg szövetségi kapitányát, Steve McClarent.

Az edző ugyan tagadja, hogy foglalkoztatná menesztésének gondolata, de nyilvánvaló, hogy ha a csapat lemarad a pontosan 366 nap múlva kezdődő kontinensbajnokságról, nem maradhat állásában.

A kilátások nem túl jók. A háromoroszlánosok utóbbi hét meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, angol csatár legutóbb szeptemberben, Macedónia ellen tudott tétmérkőzésen gólt szerezni. Wayne Rooney nem játszhat, elképzelhető, hogy Michael Owen párja ezúttal Peter Crouch lesz.

Az észtek nagyon készülnek az angolok ellen, kapusuk, a lassan egy évtizede Angliában védő Mart Poom szerint az elmúlt napokban igyekeztek elhitetni fiatalabb játékosaikkal, hogy nem szabad megijedni a világhírű játékosoktól.

Biztosan telt ház lesz, az észt média különösen David Beckhamre kíváncsi, és a család iránt érdeklődés csak fokozódik, ha tényleg megérkezik a találkozó előtt Victoria Beckham is.

Az olaszok a litvánok ellen lépnek pályára Kaunasban - a visszavágás reményében.

A világbajnok azúrkékek ősszel két drága pontot hullattak el Nápolyban a mostani ellenféllel szemben. Roberto Donadoni aligha fog sokat változtatni a szombaton, a Feröer-szigeteken győztes csapatán, az élesebb téma az olasz sajtóban Francesco Totti helyzete.

Az olasz bajnokság gólkirály egyelőre tartja magát ahhoz, hogy nem játszik a Squadra Azzurrában, bár immár árnyalta a képet azzal, hogy a fontos találkozókra esetleg beszáll. Egyelőre szabadságra megy a családjával - második gyermeke alig egy hónapos -, aztán visszatérése után leül majd tárgyalni Donadoni kapitánnyal és Gigi Riva csapatfőnökkel.

A német válogatott a szlovákokat fogadja. Miroslav Klose - gyengébb formája ellenére - marad a kezdőcsapatban, ismét Kevin Kuranyi lesz az éktársa. A világbajnokságon látott német alaptizenegyből nem játszik Friedrich, Schweinsteiger, Ballack és Podolski sem, ám Joachim Löw biztos abban, csapata sikerrel veszi ezt az akadályt is.

A nap egyik legélesebb találkozója a horvátok és az oroszok csatája lesz.

A horvát válogatott tétmérkőzésen immár 32 meccse veretlen hazai pályán, az oroszok ugyanakkor kitűnő formában vannak. A horvátok elsősorban a braziljukban bíznak: Eduardo da Silva, azaz Dudu hat gólt szerzett már a mostani selejtező-sorozatban, s ezzel az északír Healy és a német Podolski mögött harmadik az európai góllövőlistán.


A riói születésű csatár egyébként 34 góllal lett a legutóbbi horvát bajnoki idény gólkirálya, ősszel győztes gólt szerzett az olasz és az angol válogatott ellen, valamint mesterhármast lőtt Izraelnek.

Tavasszal az ő góljával nyertek a horvátok Eb-selejtezőn Macedónia és Észtország ellen is. Milyen kár, hogy Rióból indulva nem utazott még hajdanán Zágrábtól még vagy 200 kilométert északabbra.

{{keretes_cim}}

Június 6-án a következő párosításban szerepelnek a csapatok az Eb-selejtezőkön.
A csoport: Kazahsztán-Azerbajdzsán, Finnország-Belgium, Örményország-Lengyelország,
B csoport: Feröer-szigetek-Skócia, Franciaország-Grúzia, Litvánia-Olaszország.
C csoport: Norvégia-Magyarország, Bosznia-Hercegovina-Málta, Görögország-Moldova.
D csoport: Németország-Szlovákia
E csoport: Andorra-Izrael, Horvátország-Oroszország, Észtország-Anglia.
F csoport: Svédország-Izland, Liechtenstein-Spanyolország, Lettország-Dánia.
G csoport: Bulgária-Fehéroroszország, Luxemburg-Albánia, Románia-Szlovénia

Címlapról ajánljuk

Ausztriában máris itt a tél - kép, videó

Néhány napja még a hónapok óta tartó tűrhetetlen kánikula miatt szomjaztunk egy kis enyhülést, nyugati szomszédunkban talán nem is sejtették, milyen gyorsan és extrém módon teljesülnek a vágyak...
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 21:25
×
×
×
×