eur:
395.27
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Talmácsi negyedik lett Mugellóban

Talmácsi Gábor a negyedik helyen ért célba az olaszországi Mugellóban, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Olasz Nagydíján, a 125 köbcentiméteresek versenyében. A futamon kettős spanyol győzelem született, Hector Faubel csak kis különbséggel előzte meg honfitársát, Sergio Gadeát.

A japán Kojama Tomojosi kezdett a legjobban, az ötödik helyről az élre motorozott. Talmácsi akkor még tartotta az időmérőkön megszerzett harmadik helyét. Sőt, Mattia Pasini és Hector Faubel társaságában sikerült kicsit el is húznia a mezőnytől, majd rövid ideig, az ötödik körben, vezetett is.

A folytatásban Talmácsi többnyire a 3-5. helyen versenyzett, az utolsó körbe a negyedik helyen motorozva kezdett bele, ám nem sikerült az élre törnie. Faubel nyerte meg a futamot, aki a hajrában megelőzte Sergio Gadeát és az olasz Simone Corsit is, s így megnyerte a versenyt. Talmácsi Gábor a negyedik helyen ért célba.

Hector Faubel az összetettben is átvette a vezetést, miután az utolsó körben bukó Lukas Pesek ezúttal nem szerzett pontot. A spanyol versenyzőnek 102 pontja van, mögötte az eddigi hat futamon sorrendben 20, 25, 11, 13, 13, s harmadszor is 13 pontot szerző Talmácsi a második. Pesek a harmadik.

Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×