eur:
395.43
usd:
358.08
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Esélyünk sem volt a görögök ellen

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett Görögországtól Európa-bajnoki selejtezőn Heraklionban. Várhidi Péter együttese egy helyzeten kívül nem tudott veszélyt okozni a görög kapu előtt. A címvédő hazaiak félgőzzel is könnyedén diadalmaskodtak a hátul sokat bizonytalankodó magyar együttes ellen, és a csoport élére ugrottak.

Görög helyzetekkel indult a találkozó, a hazai játékosok hatalmas becsvággyal kezdték a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőt Heraklionban.

A 14. percben hatalmas ziccer adódott a magyar gárda előtt, ám a Hajnal megcsúsztatott labdájával kilépő Gera a kapusba lőtt, majd a visszapattanó játékszer a csatárról az alapvonalon túlra került.

Két perccel később a kihagyott lehetőség megbosszulta magát, ugyanis vezetést szerzett a házigazda együttes. Egy jobb oldali beadást Gekasz vett át a kapunak háttal állva a magyar védők díszkíséretében, majd befordult, és 12 méterről a kapu bal sarkába lőtt (1-0).

A gól után lendületben maradt a hazai gárda, a magyar futballisták csak a védekezéssel foglalkoztak, ám a 29. percben kiderült, hogy nem túl hatékonyan. A görög jobbhátvéd, Szeitaridisz iramodott meg, átjátszott egy magyar védőt, majd a 16-oson belülre érve váratlanul tüzelt, és a lapos lövés Végh Zoltán kapujának bal alsó sarkába vágódott (2-0).

A mindkét gólban vétkes Bodor Boldizsárt a 40. percben lehozta Várhidi Péter, a szövetségi kapitány Vanczák Vilmost küldte be balhátvédnek.

A második játékrészt aktívabban kezdte a magyar együttes, és Priskin a 47. percben lőhetett, ám a labda elkerülte a kaput.

Ezt követően visszavette a kezdeményezést a görög válogatott, és előbb Baszinasz távoli bombája adott munkát Véghnek, majd a leblokkoló magyar védők közül kilépő Gekasz lövése a kapufáról vágódott ki az 54. percben.

A folytatásban a görög válogatott némileg visszavett az iramból, és nem erőltette a támadásokat, azonban Várhidi Péter legénysége sem volt képes veszélyt kialakítani a hazaiak kapuja előtt.

A hajrában Karagunisz tornáztatta meg Véghet húsz méterről, majd a 87. percben Amanatidisz távoli lövése suhant el a magyar kapu mellett.

Az utolsó percben szépíthetett volna a magyar alakulat, de Gera csavarása fél méterrel elkerülte a görög kaput, így maradt a 2-0-s görög siker.

A C csoport másik két mérkőzésén:
Bosznia-Hercegovina-Törökország 3-2
Norvégia-Málta 4-0

A csoportot a 15 pontos görögök vezetik a 13 pontos törökök előtt, míg Norvégiának és Boszniának 10-10 pontja van. Magyarország hat ponttal az ötödik helyen áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×