eur:
396.05
usd:
359.58
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

A VfB Stuttgart nyerte a német bajnokságot

Nagy izgalmakat hozott a német labdarúgó-bajnokság utolsó fordulója. A VfB Stuttgart, 0-1-ről fordítva, csak a 63. percben szerezte meg a vezetést Szélesi Zoltán csapata, az Energie Cottbus ellen, addig éltek a Schalke reményei. Végül a VfB Stuttgart kétpontos előnnyel megnyerte a bajnokságot.

A Schalke 04 gárdája nagyon erősen kezdett az Arminia Bielefeld ellen, Lincoln, majd Halil Altintop góljával kétgólos előnyt szerzett. Ez azonban csak akkor lett volna elég a klub történetének első Bundesliga-elsőségéhez, ha a Cottbus nyerni tud Stuttgartban.

A Szélesi Zoltánt is soraiban tudó Energie Cottbus ugyan megszerezte a vezetést a VfB otthonában, de a hazai csapat, Hitzlsperger révén, remek, húszméteres lövésből kiegyenlített. A második félidőben a német utánpótlás-válogatott tagja, Sami Khedira megszerezte a győztes gólt is.

A tunéziai apától származó Khedira négy gólt szerzett az idényben, ebből kettőt ősszel, a legnagyobb riválissá vált Schalke ellen, egyet pedig az utolsó fordulóban.

A bajnok Stuttgart mögött a Schalke lett a második, a Werder a harmadik, s a Bayern München a negyedik. Kiesett a Mainz, az Aachen és a Mönchengladbach.

34. forduló
Schalke-Bielefeld 2-1
Stuttgart-Cottbus 2-1
Bayern-Mainz 5-2
Wolfsburg-Werder 0-2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×