eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Három arany Szegeden

A magyar versenyzők három arany-, hat ezüst- és három bronzérmet szereztek pénteken a Szegeden zajló MOL kajak-kenu-világkupán, amelynek nyitónapján az 1000 méteres, valamint a női kajak négyes 500 méteres versenyeket rendezték.

Csakúgy, mint a délelőtti, a - hideg, szeles és esős időben rendezett - délutáni program is a "kakukktojással", a női kajak négyesek 500 méteres viadalával indult.

A döntőben két hazai egység is érdekelt volt, de a végén sem a Paksy Tímea, Kovács Katalin, Kozák Danusia és Szabó Gabriella alkotta csapat, sem a Fazekas Krisztina, Patyi Melinda, Keresztesi Alexandra, Benedek Dalma összeállítású kvartett nem örülhetett maradéktalanul, ugyanis a győzelmet - a rajttól a célig az élen haladva - a németek szerezték meg.

Paksyéknak meg kellett elégedniük a második hellyel, a másik magyar hajó harmadikként zárt.

Az első 1000 méteres finálé aztán kárpótolta a rendkívül kellemetlen időjárás ellenére kitartóan és lelkesen szurkoló nézőket: a duplán hazai pályán versenyző kenus Vajda Attila ugyanis nagyszerű győzelmet aratott.

A Démász-Szeged sportolója nem kisebb egyéniséget utasított maga mögé, mint a németek olimpiai, világ- és Európa-bajnokát, Andreas Dittmert.

A kajak egyesek versenyében két ezüstérem jutott a házigazdáknak, de amíg az egyiknek örültek, addig a másiknak aligha.

A férfiaknál az Eb-ezüstérmes Benkő Zoltán remekül versenyezve ért másodikként a célba, a nőknél viszont a 2004 óta először ismét egyesben versenyző, favoritnak tartott Kovács Katalin végig vezetett, az utolsó métereken azonban a "surranópályán" centiméterekkel megelőzte őt a nemzetközi szinten jelentős eredményekkel eddig még adós amerikai Carrie Johnson.

A 21-szeres világbajnok Kovácsot ezzel együtt kárpótolhatja, hogy mostani teljesítményével beevezte magát az Eb-csapatba.

A párosoknál a vb-címvédő Kozmann György, Kolonics György kenus duónak is a második hely jutott úgy, hogy az éllovas németeket megközelíteni sem tudták, míg a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakpáros - megtörve a hazai ezüstérmek sorozatát - világbajnokhoz méltó versenyzéssel maga mögé utasította az egész mezőnyt és fölényes győzelmet aratott.

A nők hasonló számában másodikként végző Kozák Danusia és Szabó Gabriella produkciója egyértelműen a kellemes meglepetés kategóriába tartozott: a fiatal magyar egység végig nagy csatát vívott a kínaiakkal, harcban volt az első helyért, de végül - ugyan csak centiméterekkel, de - kikapott ázsiai riválisától.

A négyesek között aztán négy érem jutott a házigazdáknak: a kenusoknál harmadik lett a Metka Márton, Sáfrán Mátyás, Balázs Gábor és Mike Róbert alkotta kvartett, míg a kajakosoknál a tavaly vb-aranyérmes Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos és Horváth Gábor a szlovákok mögött másodikként siklott a célba

A női kajakosoknál - a nap utolsó döntőjében - a Paksy, Fazekas, Keresztesi, Benedek négyes végig vezetve, magabiztosan nyert, azaz magyar aranyéremmel zárult az első versenynap.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×