eur:
396.87
usd:
359.31
bux:
71741.47
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Lehet, hogy Debrecen nem rendezhet Eb-t?

A Magyar Úszószövetség elveheti az év végi rövid pályás Európa-bajnokság rendezési jogát Debrecentől, miután a hajdúsági város önkormányzata továbbra sem írta alá a szerződést az európai szövetséggel a decemberi kontinensviadalról. Az ügy hátterében minden bizonnyal anyagi viták állnak.

A Magyar Úszószövetség főtitkára, Ruza József főtitkár azt mondta, hogy csaknem hathónapnyi törekvése ellenére a város önkormányzata még mindig nem írta alá az európai szövetséggel szükséges szerződést, ráadásul azt sem írásban, sem szóban nem véleményezte, holott bő két hét múlva a LEN végrehajtó bizottságának kijevi ülésén az egyik napirendi pont éppen a rövidpályás Eb.

A főtitkár az InfoRádióban hangsúlyozta, hogy a késlekedés károkat okoz az európai tagszövetségeknek és a magyar szövetség presztízsének.

Orendi Mihály, a debreceni rövidpályás Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke elismerte, hogy nem kötötték meg a szerződést az európai szövetséggel, ugyanakkor biztos benne, hogy a hajdúsági város rendezheti meg az év végi kontinensviadalt.

Orendi Mihály kitért arra is, hogy a jövő héten találkozik Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, a megbeszélésen pedig remélhetőleg tisztázzák a nyitott kérdéseket - a többi között az anyagiakról.

Ugyanakkor Ruza József tájékoztatása alapján a debreceni önkormányzat tartozik a tavaly nyári budapesti Eb-re ígért támogatással.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 08:59
×
×
×
×