eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Hatalmas csata a magyar-olasz meccsen

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 8-8-as döntetlent játszott Olaszországgal a melbourne-i világbajnokság csoportmeccseinek első fordulójában. Pelle Anikó öt góllal járult hozzá a pontszerzéshez.

A világbajnok magyar és az olimpiai bajnoki címvédő olasz válogatott abban a tudatban szállhatott vízbe, hogy összecsapásuk a D betűjelű kvartettben gyakorlatilag a csoportelsőségről is dönt, hiszen a négyes másik két résztvevője - Új-Zéland és Kuba - nem tekintehtő komoly ellenfélnek.

A két elitcsapat utoljára tétmérkőzésen tavaly, a kínai Világkupán találkozott, ott az olaszok nyertek egy góllal.

A melbourne-i vízi csata is olasz találattal kezdődött, Pelle Anikó gyors válasza azonban nem késett. A Valkay-nővérek közül a jelenben az olaszokat erősítő, volt magyar válogatott centert, Erzsébetet sikerült semlegesíteni, a gyors egymásutánban kétszer is eredményes Tania Di Mariót viszont nem, majd 1-3-nál éppen Valkay Ágnes volt jókor jó helyen (2-3), így nem került komolyabb hátrányba a magyar válogatott.

Bal felső sarkos Pelle-bombával indult a második nyolc perc, Primász Ágnes "ellenpólusos" gólja, amely pedig a jobb felső sarokban landolt, először jelentett a mérkőzésen magyar vezetést (4-3). A nagyszünetre, miután Pelle büntetőből is pontosnak bizonyult, mégis döntetlenre alakult az állás a szintén harmadik gólját szerző Di Mario révén (5-5).

A nagyszünet után sincs döntés

Különversenyüket Pelle hamar el akarta dönteni, mert alighogy nekiláttak a csapatok a harmadik negyednek, a Honvéd kiválósága negyedszerre is remekelt: távolról kilőtte a jobb felső sarkot (6-5).

Örülni azonban nem lehetett, két talján találattal tudniillik megint átkerült a túloldalra a vezetés. Bő két perccel az utolsó szünet előtt Tomaskovics Eszter - Valkay Ágnes passzából - egyenlített. Di Marióra azonban megint nem figyeltek eléggé a Godova Gábor tanítványai (7-8).

Ahogy az olaszok sem Pellére, aki csak azért is a meccs legjobbja lett: három és fél perccel a záró dudaszó előtt ötödször is bevette a talján kaput (8-8).

Az izgalmak közepette több gól már nem esett, így a csoportelsőségről az határoz, melyik csapat veri meg több góllal az új-zélandi és a kubai együttest.

A magyar női válogatott következő mérkőzését szerdán - magyar idő szerint reggel 8 óra 20 perctől - vívja Új-Zéland legjobbjaival.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×