eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Godova: csapda lenne csak a gólarányra figyelni

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 8-8-as döntetlent játszott az olimpiai bajnok Olaszországgal a melbourne-i világbajnokság csoportmeccseinek első fordulójában. A találkozó után Godova Gábor szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: igazságos az eredmény, de nem elégedett. Hozzátette: a magyar játékosok kapkodtak a találkozó elején, és amikor vezettek, akkor sem nyugodtak meg.

Elégedett az eredménnyel?

Igazságos eredmény született, de elégedett nem vagyok. Az olaszok ellen elért döntetlen jó alaphangot adhat a világbajnokságnak. Kapkodva kezdtünk, a lányok is tudták, hogy nagy a tétje a mérkőzésnek, pedig hangsúlyoztuk, hogy nem ezen múlik minden. Szép átlövésgólokkal felzárkóztunk, majd átvettük a vezetést, de ez sem eredményezett több nyugalmat, így egy-két helyzetet elpuskáztunk a végén.

Pelle Anikó öt góllal messze a legeredményesebb játékosa volt a csapatnak. A többiekkel mennyire elégedett?


Pelle Anikótól a gólokat várjuk, most sült a keze. A többiek amiatt dicsérhetőek, hogy neki adták a labdákat, és úgy helyezkedtek, hogy Anikó lőni tudjon. Egy-két játékosnak hatékonyabbnak kell lennie, és akkor még eredményesebbek lehetünk.

A döntetlen után nem lényegtelen, hogy Kuba és Új-Zéland ellen hány góllal nyer a magyar válogatott. Ez mennyiben módosítja a terveket?

A világbajnokság végére koncentrálunk, és nem a gólarány javítására kell figyelnünk, mert ez csapda lenne. Nehezíti a helyzetet, hogy az olaszok mindig utánunk szállnak vízbe. Mindkét hátralévő csoportellenfél jól felkészített, nem lesz könnyű ellenük szerepelni, de ha hozni tudjuk a saját játékunkat, akkor úgy is kiütközik a különbség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×