eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Briatore: Kovalainen mindent rosszul csinált

Rendkívül kritikusan nyilatkozott az újonc Heikki Kovalainen teljesítményéről Flavio Briatore, a Renault csapatfőnöke a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj után.

Az olasz menedszer egyenesen rémesnek nevezte a finn pilóta idénynyitón nyújtott produkcióját.

Briatore azt mondta: Kovalainen egymás után követte el a hibákat, szinte mindent rosszul csinált, rá sem ismert versenyzőjére. A pilóta a kisebb hibák mellett egyszer megpördült, de tudta folytatni a versenyt, és végül a 10. helyen ért célba.

A Renault csapatfőnöke az elmúlt hónapokban nem győzte dicsérni a 25 éves versenyzőt, most viszont nem nézte el Kovalainennek azt sem, hogy ez volt élete első futama.

Bezzeg Hamilton

Briatore már csak azért sem menhette fel pártfogoltját, mert miközben Kovalainen gyengélkedett, a McLaren 22 éves brit tehetsége, Lewis Hamilton remek versenyzéssel a harmadik helyet szerezte meg Melbourne-ben.

A tapasztalt menedzser Hamilton és a futamgyőztes finn Kimi Raikkönen teljesítményét méltatta, ugyanakkor - mint később kiderült - nem volt elégedett olasz pilótájával, az ötödik helyét nagy nehezen megtartó Giancarlo Fisichellával sem.

Hiányzik Alonso


Szombaton az időmérő edzés után Briatore már úgy fogalmazott, hogy hiányzik a csapatnak Fernando Alonso és 4-5 tized. (Ez utóbbit a kétszeres világbajnok spanyol versenyző általában hozta Fisichellával szemben.)

A címvédő Renault csapatfőnöke ugyanakkor nem titkolta, hogy az autóval is sokat kellene előrelépniük. Ha nem változik a helyzet, és valamelyik pilótában látja a hibát Briatore, akkor szinte biztosan az ugrásra kész brazil Nelson Piquet Junior kapna lehetősget.

A cseréről azonban egyelőre még nincs szó, az olasz menedzser Kovalainenről azt mondta, hogy a képességei megvannak a sikerhez, és még bőven lesz lehetősége fejlődni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 15:18
×
×
×
×