eur:
395.23
usd:
365.47
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Várhidi Péter vezeti a labdarúgó-válogatottat Kanada ellen

Kisteleki István, az MLSZ elnöke kedden Várhidi Péter szövetségi edzőt kérte fel a magyar válogatott irányítására a Kanada elleni, november 15-i találkozón.

A szövetségi kapitányi poszt a Magyar Labdarúgó-szövetség múlt csütörtöki, győri elnökségi ülése után üresedett meg, miután az addigi kapitány, Bozsik Péter lemondott. Kisteleki István már akkor jelezte, nem kívánja elkapkodni a kapitányjelölést, hosszú távú megoldást keres. Hozzátette: a Kanada elleni, november 15-i találkozón megbízott kapitány irányítja majd a csapatot.

Nem Détári mellett döntött az elnök

Már akkor sejteni lehetett, hogy a felkért szakember valamelyik szövetségi edző lesz, ugyanakkor az is valószínű volt, hogy - bár szerződése továbbra is él a szövetséggel - nem Bozsik Péter segítőjére, Détári Lajosra esik a választás.

Az elmúlt napokban az elnök megkezdte a tárgyalásokat első számú szövetségi kapitány-jelöltjével, az erdélyi Bölöni Lászlóval, aki azonban egy hét gondolkodási időt kért. Ettől függetlenül Kisteleki kedden megnevezte azt az edzőt, aki a következő A válogatott találkozón irányíthatja a csapatot: Várhidi Pétert.

Az ifik sikerkapitánya

A napokban éppen az U19-es válogatottal az Eb-selejtezőkön sikereket elérő Várhidi Péter az Újpesti Dózsa legendás játékosának, majd edzőjének, Várhidi Pálnak a fia. 1958. május 8-án született, 1968 és 1980 között az Újpesti Dózsa, 1980 és 1987 között a Ganz Mávag, majd 1987-1988-ban a Dömsöd, 1988 és 1992 között pedig a BVSC játékosa volt. Négy mérkőzésen szerepelt az élvonalban, a budapesti vasutasklub színeiben.

Edzői pályafutását 1992-ben a BVSC utánpótlás-csapatánál kezdte, majd 1994-1995-ben az Újpest korosztályos, 1995-1996-ban az MTK tartalékcsapatát irányította. 1996 nyarán visszatért Újpestre, ahol előbb pályaedző volt. 1997 őszén, a 4. forduló után Nagy László menesztése után vette át az első csapatot, amellyel 1998 tavaszán bajnoki címet nyert, s bejutott a Magyar Kupa döntőjébe. A következő szezonban vezetőedző, majd klubigazgató volt, a következő szezonban előbb klubigazgató majd vezetőedző.

2001 tavaszán a Videotont, majd 2003 tavaszától egy éven át a Nyíregyházát irányította, utóbbit szakmai igazgatóként. 2006 áprilisában lett az MLSZ alkalmazottja, a 19 évesek válogatottjának szövetségi edzője.

Kisteleki játékosa volt

Kétségtelen: élvezi a szövetség elnökének feltétlen bizalmát (Kisteleki játékosa volt a Ganz Mávagban, majd a BVSC-ben is, a Szőnyi úton a mai elnöknél lett élvonalbeli játékos 33 évesen, később dolgoztak együtt az MTK-ban is), de messze nem ez kiválasztásának legfőbb alapja. Felkészült, a hazai és a nemzetközi labdarúgásban is jártas, tehetséges szakember, aki Cipruson is bizonyítja a napokban alkalmasságát.

Az MLSZ honlapjának nyilatkozva a szövetség elnöke a következőképpen határozta meg az egy mérkőzésre felkért Várhidi Péter feladatait: "Azt várom tőle, hogy olyan keretet rakjon össze, amelyre a későbbi kapitány is építhet majd."

Kisteleki szólt Détári Lajos jövőbeni szerepéről is: "Tárgyaltam Détári Lajossal is, az ő szerződése szövetségi edzőként továbbra is él. Jövendőbeli feladatait az új, véglegesen kinevezett szövetségi kapitány határozza majd meg."
Várhidi Péter segítője Teodoru Vaszilisz, az MTK tartalékcsapatának edzője lesz.

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×