eur:
395.27
usd:
365.52
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Eto'o is dolgozik a Chelsea ellen

Kedd este ismét nyolc mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligájában. Olyan derbiket, mint a Barcelona-Chelsea, a Liverpool-Bordeaux, vagy a Bayern-Sporting találkozó.

Az A csoportban a Chelsea háromból hármat nyert eddig, szűk két hete Didier Drogba góljával még a Barcelona 15 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát is lezárta a nemzetközi kupaporondon. A sérült Petr Cecht és Carlo Cudicinit helyettesítő Henrique Hilário hőssé nemesedett a kapuban, Khalid Boulahrouz "levette" a pályáról Ronaldinhót, Michael Essien ismét vagy 15 kilométert futott 90 perc alatt - Didier Drogba pedig Pazar góllal igazolta: 2006 őszén az angol bajnok első számú csatára.

Drogba és Seva sérültek - de edzettek

Ám most új mérkőzés kezdődik, a Nou Campban a Barça legalább annyira esélyes, mint a Chelsea volt a Stamford Bridge-en. Ráadásul Mourinhónak gondjai vannak: Drogba és Sevcsenko kisebb sérüléssel utaztak el Katalóniába, egyáltalán nem biztos, hogy pályára tudnak lépni. (Igaz, a hétfő esti edzésen mindketten részt vettek.) Cudicini már múlt pénteken, a Sheffield elleni bajnokit megelőző napon edzett - de alkalmasint Mourinho egyelőre hagyja Hiláriót a kapuban.

Ballack szerint a Barcelona az esélyesebb

Michael Ballack, a csapat német középpályása minden bizonnyal pályán lesz. Szerinte a Barcelonának több idegeskedni valója van: "Három meccsből kilenc pontunk van, a nyomás a Barcelonán van. A katalánok nem lehetnek nyugodtak, mert a Werder Bremen ott liheg a nyakukon. Szerintem most a Barça az esélyesebb, nekünk nincs veszteni valónk."

Messi is visszatér

Frank Rijkaard, a címvédő holland edzője nem hajlandó az esélyekről beszélni. Inkább azt emlegeti, hogy a csapat számára a legfontosabb, hogy Ronaldinho újra régi önmagát idézte a Recre elleni, szombati bajnokin, s hogy Lionel Messi is játékra kész. Visszakerült a keretbe a bajnoki találkozóról ugyancsak hiányzó Zambrotta és Van Bronckhorst is. Szerepet kap a mérkőzésen Samuel Eto'o is! Igaz, ezúttal nem abban a szerepkörben "dolgozik" majd, amihez talán legjobban ért: a játékáról még hónapokig szó sem lehet. Ellenben a kameruni csatár lesz a spanyol Antena 3 tévéállomás szakkommentátora.

Hatossal melegített a Werder

A csoport másik mérkőzésén a Werder Bremen Szófiában lép pályára. A németek egyáltalán nem osztják azok vélekedését, akik szerint az A csoport kétlovas verseny lenne a végső győzelemre is esélyes óriások között. A brémaiaké egyébként a Bundesliga kiemelkedően legjobb formában lévő csapata, három ponttal vezetnek az ősszel a Weserstadionban már legyőzött Bayern München előtt. Szombaton, a bajnoki mérkőzésükön 6-1-re ütötték ki Szabics Imre csapatát, a Mainzot.

Podolski és Schweinsteiger nélkül a Bayern

A B csoportban a Bayern München már a Sporting elleni hazai döntetlennel is továbbjutó, függetlenül a hátralévő két fordulótól. A bajoroknál biztosan nem játszik az eltiltott Schweinsteiger és a térdsérülése miatt harcképtelen Podolski.

A másik találkozón az Inter Moszkvában lép pályára, a többi találkozóhoz képest jóval korábbi időpontban. A Milan elleni 4-3 alighanem jót tett a játékosok önbizalmának, egyébként a Szpartak elleni első találkozóhoz képest változást jelent majd, hogy Ibrahimoic és Grosso is visszatérhet eltiltása lejártával. Cambiasso ellenben, sérülése miatt, hiányzik majd az Interből.

Benítez századszor változtat

A C csoportban a Liverpool a temérdek sérüléstől sújtott, kulcsembereit nélkülöző Bordeaux-t fogadja. A "vörösök" - akik a PSV-hez hasonlóan győzelmük esetén már a nyolcaddöntő résztvevői - szombaton az ősz legjobb teljesítményével rukkoltak ki az addig veretlen Aston Villa legyőzésekor, de ez még nem elégséges Rafa Beníteznek ahhoz, hogy tartsa magát a "Győztes csapaton ne változtass!" elvhez.

Most is meg fogja keverni az összeállítást, s ez kis rekordot is jelent egyben: sorozatban századszor változtatja meg a kezdőcsapatát az előző találkozóhoz képest! Ezúttal akár még okot is szolgáltathat lépésére Steven Gerrard és "Momo" Sissoko kisebb sérülése. A PSV keretében ott van Fehér Csaba is a Galatasaray elleni találkozó előtt.

Tartalékos a Valencia

A D csoportban a Valencia Donyeckben vendégeskedik. Tartalékosan, hiszen Gavilán, Baraja, Vicente, Marchena és Del Horno nem is utazhatott el sérülése miatt Ukrajnába. A hazaiak sem játszhatnak legerősebb csapatukkal: a világbajnokságon is járt kapitány, Anatolij Timoscsuk, valamint Vjacseszlav Szviderszkij eltiltása miatt hiányzik majd a csapatból.

A másik találkozón az AS Roma némileg felszabadultabban várhatja az Olympiakoszt: három mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozatot szakított meg a szombati, Udinese elleni győzelem. A görög csapat ugyan nem veszélytelen ellenfél - de immár sorozatban 29 idegenbeli BL-mérkőzésén nyeretlen!

Címlapról ajánljuk

Golovin Vlagyimir: felelőtlenek voltunk

A szövetségi kapitány és a játékosok szerint is elveszített egy pontot a női kézilabda-válogatott Angola ellen. A döntetlen okának a sok hibát és a fellazult védekezést tartják. A csapat csütörtökön a spanyolok ellen harcolhatja ki a továbbjutást a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×