eur:
394.43
usd:
364.12
bux:
73606.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Csapatot alkottak a Madrid csillagai

A Real Madrid nyerte meg az ősz legnagyobb érdeklődéssel várt európai bajnoki mérkőzését, a 153. El Clásicót. A Barcelona öt napon belül elszenvedte első vereségét mindkét sorozatban, amelyet 2006 tavaszán megnyert: a Bajnokok Ligájában és a spanyol bajnokságban is.

A 3. percben Raúl fejesével, majd az 51.-ben Van Nistelrooy lövésével szerzett gólt a mérkőzés nagy részében kiváló csapatként működő "új" Real Madrid. A fehéreknél ismét nagyszerűen játszott a brazil Robinho, magára talált a Barcelona elleni rangadók veteránja, a 24. El Clásicóján játszó Raúl, s remek teljesítményt nyújtott a Makelele-utódnak okkal kikiáltott Diarra is. A katalánok közül csak Messi teljesítménye volt méltó a mérkőzés rangjához.

Rijkaard csalódott


Edzőjük, Frank Rijkaard csalódottan nyilatkozott a mérkőzés után: "Csalódott vagyok. A gyors gól önbizalmat adott a Madridnak, s bár utána a középpályán átvettük az irányítást, nem tudtuk a helyzeteinket kihasználni. Szerencsére nem ezen a mérkőzésen múlik a bajnoki cím."

Eto'o a Madridot dicsérte


A sérült Samuel Eto'o, akinek sérülése a katalánok hívek szerint egyik fő oka volt a vereségnek, egykori klubját, a Madridot dicsérte: "A Real Madrid sokkal erősebb és szervezettebb, mint az előző idényben volt. Minket nem fog megtörni ez a vereség, tudtuk, hogy ezen a pályán akár ki is kaphatunk."

A Getafe elleni vereség volt a fordulópont

Raúl, a Real Madrid csapatkapitánya szerint a Getafe elleni legutóbbi vereség fordulópont volt csapatuk életében. A Steaua elleni BL-mérkőzésen, s a rangadón is egy "új" Madrid játszott.

Az a fontos, ki hány gólt lő

Fabio Capello, a Madrid edzője a találkozó során végig nagyon higgadtan viselkedett, még Raúl, majd Van Nistelrooy góljánál sem engedte át magát az érzelmeinek. Számára személyes diadalt is jelentett a Barcelona legyőzése, miután a Getafe elleni vereség után néhányan a fejét követelték.

"Végre olyan volt a Real Madrid, mint egy igazi csapat. Ez a csapatjáték győzelme volt. A mostani már olyan csapat volt, amilyet ígértem a nyáron, az érkezésem után. Ez a Madrid már éppen úgy tud küzdeni, mint a Sevilla, a Valencia vagy a Barcelona. A Getafe elleni mérkőzés után hosszan elbeszélgettem a játékosokkal, s az mindent megváltoztatott. Volt tartása a csapatnak. Az első gól után túlságosan magunkra húztuk a Barcelonát, de a második félidőben már nem követtük el ugyanazt a hibát. A Barçának is akadtak helyzetei, de a meccset mindig az dönti el, ki hány gólt lő."

Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×