eur:
394.44
usd:
364.04
bux:
73649.92
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Bölöni napokon belül szabaddá válik Monacóban

Hétfőn délelőtt az AS Monaco labdarúgó-csapatának elnöke felmentette a vezetőedzői tisztségből Bölöni Lászlót. Az erdélyi edző szerződését ugyanakkor még - bizonyos jogi egyeztetések szükségessége miatt - nem bontották fel. Bölöni neve az utóbbi öt-hat évben szinte minden magyar kapitányváltásnál felmerült. Most néhány napon belül szabaddá válik...

Monacóban nagy a bánat: a 19. helyre csúszott vissza a francia élvonal tabelláján a 2004-ben még BL-döntős gárda. Hétfőn délelőtt Bölöni Lászlót az elnök felmentette, munkáját Laurent Banide, az eddigi pályaedző (a híres edző, Gerard Banide 38 éves fia) vette át ideiglenesen.

Pontosítandó kérdések

"Bölöni László urat felmentettük kötelezettségei alól, helyét Laurent Banide veszi át." - jelentette be Michel Pastor, a klub elnöke.
Arra, hogy mi lesz a marosvásárhelyi edző sorsa a közeljövőben, nem adott határozott választ: "Az előttünk álló napokban néhány, a szerződéssel kapcsolatos kérdést még tisztázni kell. Nem akarjuk mindenért őt hibáztatni."

Még nem tisztázott Jámbor László jövője

Valóban nem biztos, hogy mindenért Bölöni a felelős: a 2004-ben még a Bajnokok Ligája döntőjéig jutott klubban Banide 13 hónap alatt már a negyedik vezetőedző.
Egyelőre nem tisztázódott, ki marad posztján Bölöni segítői közül - mint ismeretes, a legutóbb Debrecenben dolgozott Jámbor László is stábja tagja volt.

Õ fedezte fel Cristiano Ronaldót

A játékosként 104-szeres román válogatott, a Steauával BEK-győztes Bölöni László az egyetlen magyar edző, aki az elmúlt évtizedben szinte folyamatosan Európa legerősebb bajnokságainak egyikében dolgozott vezetőedzőként. 1994 és 2000 között a francia Nancyt irányította (három éven át a második, s ugyancsak hármon keresztül az élvonalban), 2001-2002-ben román szövetségi kapitány volt. 2001 és 2003 között a lisszaboni Sporting élén állt, ő fedezte fel a ma már a Manchester Unitedben világklasszissá érett Cristiano Ronaldót. 2003 és 2006 között a francia élvonalban a Rennes csapatánál dolgozott, majd a nyáron szerződött Monacóba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×