eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Dárdai Pál góllal jubilált Berlinben

Ismét győzött a Hertha a német labdarúgó Bundesligában. A berliniek első gólját Dárdai Pál szerezte. A forduló rangadóján a Werder Bremen 3-1-re legyőzte a Bayernt, s megőrizte vezető helyét a táblázat élén.

Eseménytelen első félidő után a 200. Bundesliga-mérkőzését ünneplő Dárdai 20 méteres lövéssel szerzett vezetést a berlinieknek. A magyar válogatott középpályásnak ez volt a második gólja a 2006-2007-es bajnoki szezonban, s összesen a 15. németországi pályafutása során.

A 63. percben Olivier Neuville ugyan kiegyenlített, de a Mönchengaldach Marko Pantelics hét perccel később született találatára már nem tudott válaszolni. Valamennyi élvonalbeli német csapat közül a Hertha szerezte a legtöbb pontot, tízet pályaválasztóként.

Vergődik a Bayern idegenben

A nap 93 országban élő televíziós-közvetítéssel sugárzott német rangadóján, a brémai Weserstadionban Roy Makaay, a Bayern München holland csatára megszerezte klubja történetének 3000. Bundesliga-gólját. Ám ennek jóformán senki sem tudott örülni a bajorok hívei közül. Ameddig a Bayern nagyszerűen szerepel a Bajnokok Ligájában, idegenben csak vergődik a Bundesligában. A bajorok vendégként négy őszi bajnoki mérkőzésükből hármat elveszítettek!

Schaaf boldog jubileuma

A Werder ellenben remekelt: a brazil Diego - a mezőny legjobbja - már negyedik Bundesliga-gólját szerezve juttatta vezetéshez a a zöld-fehéreket, majd a kameruni Womé növelte az előnyt, első német bajnoki találatával. Makaay ugyan jubileumi góljával szorossá tette az állást, de a második játékrészben a brazil Lúcio öngólja eldöntötte a találkozó sorsát. A Werder edzője, Thomas Schaaf 250. bajnoki mérkőzésén ült a kispadon. Nagyszerű győzelemmel ünnepelt.

Szabics és Szélesi is játszott

A Bielefeldben vereséget szenvedő Mainzban Szabics Imre 81 percet, a Frankfurtban nyerő Cottbusban Szélesi Zoltán csereként 45 percet játszott.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×