eur:
394.65
usd:
364.74
bux:
73382.82
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az újonc ellen veszítette el veretlenségét a Zete

A labdarúgó NB I 10. fordulójában az eddig az első helyen állt Zalaegerszeg elveszítette veretlenségét az újonc Paks otthonában. Az MTK 4-2-re győzött Tatabányán, s megelőzte az egerszegieket.

A Zalaegerszeget fogadó Paks újonc kapust avatott Pokorni Péter személyében. A 18 éves fiúnak sikerült az, ami eddig a Zete ellen egyetlen kapusnak sem a 2006-2007-es szezonban: nem kapott gólt. A paksiak a viszonylag eseménytelen első félidő után a második játékrészben kerekedtek ellenfelük fölé, góljaikat Buzás Attila és Kiss Tamás szerezték.

A Tatabánya-MTK találkozón az a két gárda találkozott, amelyik 2006 őszén le tudta győzni bajnoki mérkőzésen a címvédő Debrecent. A "bányászok" éppen olyan jól kezdtek, mint a Loki ellen, Kouemaha révén vezetést szerzetek. Az MTK aztán Kanta József két tizenegyes-góljával fordított, de a Tatabánya egy percen belül, a házi gólkirályhoz hasonlóan kameruni Ndjodo révén kiegyenlített.

A fővárosi gárda a 60. perctől két támadással eldöntötte a mérkőzés sorsát. Előbb Hrepka Ádám, majd a második félidőre beállt Németh Krisztián talált a kapuba - az a két játékos, aki Kanta góljai előtt a büntetőket kiharcolta.

A Pécs az utolsó percben győzelmi esélyt szalasztott el a Sopron ellen. A találkozó így éppen úgy gól nélküli döntetlenre végződött, mint a Vác és a Győr összecsapása.

A REAC-nak ismét balszerencséje volt: a 63. percben középső védője, Pusztai piros lapot kapott, s részben alighanem ez volt az oka, hogy a 92. percben gólt kapott a rákospalotai gárda. A Vasas Németh Norbert góljával nyert.

Ugyancsak a végjátékban dőlt el a fehérvári mérkőzés: Csizmadia Csaba a 83. percben emelte a labdát a kapuba. A hazaiakat e találkozón megbízott edző, Németh Zoltán irányította, de a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón kiderült: a hét elejétől az 1999-ben a Ferencvárosnál dolgozott, horvát Marijan Vlak lesz a vezetőedző. A Honvédnál vereséggel debütált a múlt kedden Aldo Dolcetti helyére került Supka Attila.

Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×