eur:
391.3
usd:
360.87
bux:
73577.26
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

A világbajnok asztalhoz sem ült a WC-probléma miatt

Az orosz Vlagyimir Kramnyik nem ült asztalhoz a címegyesítő sakk világbajnoki döntő 5. partijában, mert nem biztosítottak számára külön WC-t, így ezt a játszmát játék nélkül a riválisát váró bolgár Veszelin Topalov nyerte, és ő kapta az egy pontot.

A páros mérkőzés állása így 3-2 Kramnyik javára, a hatodik játszmát - amennyiben megoldódik a WC-kérdés - szombaton rendezik.

A negyedik játszmát követően Topalov nehezményezte, hogy ellenfele szerdán a párharc során legalább ötvenszer "tűnt el" a mellékhelyiségben, amely nincs bekamerázva.

A nemzetközi szövetség (FIDE) fellebbviteli bizottsága úgy döntött, hogy a két játékosnak közös mosdót kell használnia, ezt azonban Kramnyik és segítői nem fogadták el, mert véleményük szerint a döntést meghozó testületet Topalov barátai alkotják.

Címlapról ajánljuk
Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

A tavalyi mélypont után a 2024-es év első felében rákapcsoltak a lakásépítők a fővárosban: decemberig csaknem hat és fél ezer új lakás átadását ígérik a beruházók Budapesten. Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője azt mondta az InfoRádióban, hogy a XII. kerületben már négy és fél millió forintos négyzetméterárral is lehet találkozni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
„Nem döglött, csak pihen!” – Az alacsony magyar fogyasztás (ál)okairól

„Nem döglött, csak pihen!” – Az alacsony magyar fogyasztás (ál)okairól

A Monty Python Repülő Cirkuszának híres jelenetében az ügyeskedő boltos a címben szereplő mestercsellel próbálja meg leszerelni a reklamáló vevőt, aki későn ébredt rá, hogy döglött papagájt sóztak rá. Hasonló bohózatba csöppenve érezheti magát idehaza is az egyszeri keményen dolgozó kisember. A közelmúltban ugyanis a tévéből kellett megtudnia, hogy amit „a vaksi szemével lát, a süket fülével hall, a tompa agyával gondol”, az csupán egy féligazság: igaz, hogy minden más EU-s országban többet fogyasztanak nála, de ez nem jelenti azt, hogy az ő életszínvonala lenne a legalacsonyabb! Nem. Arról van szó csupán, hogy többet takarít meg, vagyis más országok polgáraival ellentétben nem éli fel a jövőt (nem fogyaszt annyit). Tehát a magyar ember összességében igenis a pénzénél van – szólt a szentencia.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×