eur:
393.25
usd:
355.03
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Fair play-díjat kapott a szegedi közönség

Angyal Zoltán, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya a közönséget dicsérte a szegedi világbajnokság végén. A szakember elárulta, hogy meghatódott minden idők legjobb szereplése és a nézői reakciók után.

"Az 1998-as vébé alkalmával kezdő szövetségi kapitány voltam és a drukkerek segítségével hét aranyat szereztünk. Akkor azt éreztem, hogy ez az élmény megismételhetetlen, aztán jött a 2002-es Eb, ahol szintén remek volt a hangulat, majd a mostani csodálatos napok, amelyek azért voltak még felemelőbbek, mert öt elsőséggel többet gyűjtöttünk és úgy tudom, most még több néző volt itt, mint nyolc éve. Le a kalappal a drukkerek előtt, nekik jár a 13. aranyérem" - fogalmazott Angyal Zoltán.

A szurkolók produkcióját egyébként a Nemzetközi Fair Play Bizottság is elismerte, Kamuti Jenő elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára a vb záróünnepségének keretében átadta a szervezet díját a vezérszurkolónak, idősebb Beé Istvánnak, a híres Beé-közép vezetőjének.

Sportszerűségi díjat kapott Abdel Jaber Saddam Hamid iraki kajakos is, aki annak ellenére eljött Szegedre és részt vett a magyarországi viadalon, hogy korábbi társa két hete egy bombatámadásban meghalt.

A 35. síkvízi kajak-kenu világbajnokságon kajakban a nőknél a magyarok, a férfiaknál a németek, kenuban pedig az oroszok voltak a legeredményesebbek.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Három fő iparág adja a zöldhitelezés ügyfélbázisának döntő részét: a ipari- kereskedelmi ingatlanszektor, a körforgásos gazdaság és fenntarthatóság üzleti területén működő cégek, illetve az energetikai vállalatok. A kisebb szereplők, a multinacionális vállalatok beszállítói sem tétlenkedhetnek, hiszen évről-évre egyre több fenntarthatósággal kapcsolatos információt kell megosztaniuk az ügyfelekkel, akik egyre több vállalást kérnek rajtuk számon. Ha pedig nem teljesítenek megfelelően, hamar kieshetnek a termelési láncból. Az MNB ESG szempontrendszer egységesítési törekvése nagy segítségére van a bankoknak, mert eddig jórészt csak szubjektív szempontok alapján tudták megítélni, hogy egy-egy vállalati hitelcél megfelel-e bizonyos követelményeknek, sem. A Portfolio Sustainable World 2024 konferencián hazai bankvezetők, pénzügyi szakemberek számoltak be arról, hogy hol tart zöldfinanszírozás Magyarországon, milyen kihívások előtt áll a piac, és újdonságok várhatók a közeljövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 18:03
×
×
×
×