eur:
393.25
usd:
354.93
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Botrány a Valenciánál: Ayala távozhat

A klub kritizálása miatt a vezetők fegyelmi eljárást indítottak a Valencia argentin válogatott futballistája, Roberto Ayala ellen.

A 33 éves játékos azt vetette nyilvánosan az elöljárók - Juan Bautista Soler elnök és Amedeo Carboni sportigazgató - szemére, hogy a megbeszéltek ellenére nem ajánlottak neki szerződéshosszabbítást, azaz becsapták.

"A pályafutásom végéig itt akartam maradni, de ez az álom szertefoszlott, mert bizonyos emberek nem tartották be a szavukat. Ezek után kényszerűségből, de közöltem az illetékesekkel, hogy távozni akarok" - jelentette ki egy pénteki sajtótájékoztatón Ayala.

A vezetők az elhangzottakra reagálva annyit mondtak, hogy a futballistát jobban érdekli a pénz, mint a játék, és fegyelmi eljárást indítottak ellene.

Ayala 2000-ben a Milantól szerződött a kikötővárosi gárdához, mostani szerződése pedig a szezon végéig szól a Valenciához.

A spanyol bajnokság legutóbbi bronzérmesénél azért is igen feszült a hangulat, mert a gárda szerdán a BL-selejtező harmadik fordulójában 1-0-ra kikapott a Salzburg otthonában.

Ha a Valencia - a selejtező egyik legerősebb csapataként - nem jut a főtáblára, az igen súlyos veszteséggel járhat, akár néhány kulcsjátékos eladásához is vezethet.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 20:35
×
×
×
×