eur:
393.69
usd:
354.13
bux:
72229.42
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A Debrecené a Szuperkupa

A Debrecen nyerte a labdarúgó Szuperkupát. A bajnoki címvédő a debreceni visszavágón 2-1-re győzött a Fehérvár ellen, és 3:1-es összesítéssel múlta felül a Magyar Kupa-győztes székesfehérváriakat.

Jól kezdett a fehérvári együttes, és már a hatodik percben ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett hátrányát. A Debrecen ezután átvette a játék irányítását, de csak helyzetekig jutott.

A második játékrészben is a hazai együttes uralta a találkozót, és a csereként beállt Dzsudzsák gólja már a hajdúságiakat hozta helyzeti előnybe, de a kiállítás után a Fehérvár kezdeményezett.

Csertői Aurél együttese kitámadott, a Debrecen kontrázhatott, egy támadás végén Koller öngólja eldöntötte a Szuperkupa sorsát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Az Európai Unió kohéziós politikája a felszínen sikertörténet: a keleti bővítés tagállamai jelentősen felzárkóztak az EU fejlettségi átlagához, de regionális szinten megmaradtak, sőt néha nőttek is az egyenlőtlenségek. Brüsszelben is egyre többen beszélnek a szükséges reformokról. Magyarország helyzete viszont speciális, a jogállamisági viták miatt nem fér hozzá az uniós forrásokhoz, ami új kihívást jelent – többek között ezekről a témákról volt szó a 62. Közgazdász-vándorgyűlés „Mi van, ha nincs? A kohéziós források perspektívái” című panelbeszélgetésen. A kormány képviselői ismertették, hogy több ezer milliárd forintnyi közlekedési – vasúti és közúti –, valamint építőipari fejlesztésekre készül a kabinet. De arról is számot adtak, hogyan átalakítják a jelenlegi kohéziós politikai megközelítését, szakértők pedig arról, milyen szempontokra kell figyelni ennek során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×