eur:
395.24
usd:
365.46
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

UEFA-kupa: oda-vissza verték a Herthát

A román Rapid Bukarest a visszavágón is legyőzte Dárdai Pál csapatát, a német Herthát, így kettős győzelemmel jutott a labdarúgó UEFA Kupa nyolcaddöntőjébe. A nagy meglepetések elmaradtak.

A román Rapid Bukarest 1-0-s előnyről várhatta a bukaresti visszavágót a német Hertha ellen a labdarúgó UEFA Kupa harmadik fordulójában.

Dárdai Pál sérülés miatt el sem utazott a visszavágóra, amelyet simán, 2-0-ra nyert meg az UEFA Kupa egyik meglepetéscsapata, a bukaresti Rapid, és így kettős győzelemmel, 3:0-ás összesítéssel jutott a nyolcaddöntőbe.

A másik bukaresti meglepetéscsapat, a Steaua is a 16 között folytathatja, miután az idegenben elért 3-1-es győzelem után, hazai pályán csak 1-0-ra kapott ki a holland Heerenveentől.

Bejutott a 16 közé az olasz Palermo is, miután hazai pályán ledolgozta egy gólos hátrányát a cseh Slavia Prága ellen. A szicíliai gárda 1-0-ra győzött a visszavágón, így 2:2-es összesítéssel, idegenben rúgott góllal került a nyolcaddöntőbe.

Meglepetésre a francia Lille ellenében kiesett a Debrecent búcsúztató ukrán Sahtar Doneck. A bányászvárosiak idegenben 3-2-re kaptak ki, hazai pályán pedig csak gólnélküli döntetlent értek el, így a franciák jutottak a 16 közé.

A Hamburg 2:1-es összesítéssel jutott tovább a harmadik körből, mivel hazai pályán 2-0-ra győzött a svájci Thun ellen. A meccs érdekessége, hogy mindkét hamburgi gólt a hátvéd Daniel van Buyten szerezte.

A másik svájci csapat, a Basel viszont 2:1-es összesítéssel továbbjutott, mert 1-1-es döntetlent játszott a Monaco otthonában.
A Róma másodszor is 2-1-re nyert a Bruges ellen, így 4:2-es összesítéssel lépett tovább.

A Marseille 2-1-re nyert a vendég Bolton ellen, így továbbjutott, mert az első meccs gól nélküli döntetlennel ért véget.
A Middlesbrough csak 1-0-ra kapott ki hazai pályán a Stuttgarttól, az első meccsen 2-1-re nyert, így idegenben rúgott góllal került a 16 közé.

A Bajnokok Ligája meglepetéscsapata, a szlovák Artmedia Bratislava kettős vereséggel esett ki. A szlovák együttes a visszavágón 2-0-ra kapott ki a bolgár Levszki Szófia vendégeként, így 3:0-ás összesítéssel búcsúzott a nemzetközi porondról.

Az orosz Zenit Szentpétervár kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel ejtette ki a norvég Rosenborgot, miután hazai pályán 2-1-re győzött.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni

Sós Csaba Milák Kristóf úszásáról: "Olyan ez az egész, mint a cirkuszban. Az ember látja, és nem akarja elhinni"

"Ahová Milák Kristóf odaáll, nyer" - foglalta össze röviden a nyilvánosság számára nehezen megfejthető rejtélyt Sós Csaba úszókapitány. Állítja, 60 éve van az úszósportban, de ilyet még nem látott, mint ami most történik, és amire szerda este fél 9 után sor kerül - a 200 m pillangó döntőjében. Németh Nándor esti döntőjéről is szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Kiderült, hol épül meg a gigantikus magyarországi szélerőműpark

Két vállalkozás, a Green Energy Investhor Zrt. és az Euronergy Arrabona Kft., építheti meg a Győr-Moson-Sopron vármegyei Vadosfa közelében azt a gigantikus, összesen 695 megawatt kapacitású szélerőműparkot, amelyre az egész országban csak egyetlen csatlakozási ponton adott lehetőséget tavasszal a kormány – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal oldalán elérhető adatbázisból. Ez megerősítette a Portfolio tavasszal megírt értesülését, hogy Győr közelében valósulhat meg a projekt, közvetlenül a nagyfeszültségű hálózatra csatlakoztatva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×