eur:
394.38
usd:
364.03
bux:
73682.27
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"Eddig peches voltam"

"Az idényben eddig peches voltam, most viszont kijött a lépés" - nyilatkozta a torinói téli olimpia magyar pontszerzője. A gyorskorcsolyázó Knoch Viktor ötödik lett a rövidpályás 1500 méteres versenyen. A magyar versenyző az első, aki 26 év után pontot szerzett Magyarországnak a téli játékokon.

Óriási meglepetésre ötödik lett a rövidpályás gyorskorcsolyázók között 1500 méteren az alig 16 éves pécsi Knoch Viktor. A versenyző egyet aludva az eredményre, úgy vélekedett: megfordult a szerencséje.

"Az idényben eddig peches voltam, sokszor zártak ki, illetve többször buktam továbbjutó helyről. Most viszont, a legfontosabb viadalon nekem jött ki a lépés. Az eredeti célkitűzés az első 18 közé kerülés volt. A futamokban olyan pozícióban kellett haladnom, hogy ha valaki elesik, a helyére beférkőzhessek. Ez sikerült is" - nyilatkozott.

Odafigyelnek rájuk

Knoch Viktor szerint egyre komolyabban veszik a magyar gyorskorcsolyázókat (Darázs Péter ugyanebben a számban összesítésben a 11. lett). "Ez egyfelől jó, mert kétes szituációkban nem biztos, hogy minket zárnak ki. Másrészt viszont a nagy riválisok most már figyelnek ránk, és talán nehezebb lesz előre jutni" - fogalmazott.

A magyar versenyző edzője, Telegdi Attila úgy vélte, Knoch Viktor megérdemelten lett ötödik. "Az Eb-n kicsit gyengébb volt, a lelkének ezért is tett nagyon jót, hogy most, az olimpián A-döntőbe került. Viktor eddig hibázott, most viszont neki volt szerencséje. Ráadásul higgadt tudott maradni, így ebből a szempontból magának köszönheti, hogy beért az ötödik helyre" - mondta az edző.

Huszonhat éve senki

Téli olimpián a magyarok közül utoljára a Sallay András, Regőczy Krisztina jégtánckettős szerzett olimpiai pontot, a duó az 1980-as Lake Placid-i játékokon volt ezüstérmes.

{{keretes_cim}}

Ez fantasztikus eredmény, bár titokban reménykedtünk abban, hogy a fiatalok közül valaki a döntőbe jut - nyilatkozta az InfoRádiónak a magyar küldöttség vezetője.

Molnár Zoltán szerint Knoch Viktor fizikai felkészültsége mellett taktikai érettségének is köszönhető a kivételes eredmény, a fiatal versenyző tökéletesen betartotta az edzői utasításokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 12:37
×
×
×
×