eur:
394.38
usd:
364.03
bux:
73682.27
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Del Piero az olimpiánál is fontosabb?

Olaszországban a sportsajtó továbbra is másodlagos eseményként kezeli a torinói téli olimpiát, pedig vasárnap a szánkós Zöggeler már megszerezte az első aranyérmet a hazaiaknak. Del Piero zseniális gólja és a Juventus sikere fontosabb.

A szánkós Armin Zöggeler remek teljesítményével vasárnap megszerzett első aranyérem ellenére az olasz sportsajtó meglehetősen mostohán bánik a torinói téli olimpia történéseivel, továbbra is a labdarúgás áll a középpontban.

A La Gazzetta dello Sport hétfői címlapján mindössze két hasábban emlékezik meg Zöggeler diadaláról, ugyanakkor háromszor ekkora terjedelmet szentel az Inter-Juventus futballrangadónak.

"A bajnoki serlegre Del Piero nevét fogják rávésni" - áradozik a lap a torinói gárda kapitányáról, akinek hatalmas szabadrúgásgóljával a hazaiak 2-1-re nyertek az üldözőbolyban tanyázó milánóiak ellen.

A látványos találat leírása egy oldalt tesz ki, a hozzá tartozó interjú egy másikat. Összességében az első 23 oldal kizárólag focit tartalmaz, utána következik a Forma-1, a kosárlabda és a röplabda. A téli játékokkal - a reklámokat nem számítva - csupán 7 oldal foglalkozik.

"A magam részéről szívesen elhalasztottam volna a bajnoki meccseket az olimpia kedvéért" - nyilatkozta már-már együttérzően Del Piero. Ám - amint azt beszámolójában a dpa megjegyzi - egy ilyen mértékű változás valószínűleg polgárháborút idézett volna elő a nyári labdarúgó-világbajnokság lázában égő olaszok között.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Milák Kristóf laza úszással mutatkozott be Párizsban

A 200 méteres pillangóúszás címvédője a legjobb idővel jutott tovább a középdöntőbe az előfutamból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 30. 12:37
×
×
×
×