eur:
386.57
usd:
358.37
bux:
69019.92
2024. május 14. kedd Bonifác

Jól vannak a súlyos balesetben megsérült magyarok

Két magyar motoros is súlyosan megsérült a Dakar-rali ötödik versenynapján. Szilveszter Zsolt és Kátai Péter is eltörte a kezét és a lábát. A mindkét versenyzőt soraiban tudó Szalay Dakar Team vezetője, Szalay Balázs az InfoRádiónak azt mondta, hogy a körülményekhez képest mindketten jól vannak.

Az erdélyi Szilveszter Zsolt a szerdai etapon az erősen szembe sütő nap miatt összeütközött a belga Patrick Lebonnal. Mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, Szilveszter Zsoltnak a karja és a lába is eltört.

Korábban olyan hírek is elterjedtek, hogy a magyar versenyzőt újra kellett éleszteni, ám csapata, a Szalay Dakar Team ezt közleményben cáfolta. Szalay Balázs az InfoRádióban elmondta: a 111-es kilométernél találtak rá az elég rossz állapotban lévő Szilveszter Zsoltra.

Az autóval versenyző Szalay Balázs az InfoRádiónak azt mondta, hogy a gyorsasági szakasz eleje viszonylag jól sikerült a számukra, ám utána egy nagyon köves szakasz következett, majd egy meghibásodás miatt meg kellett várniuk a szervizkamiont. Ez egy óra késedelmet jelentett nekik, csakúgy, mint a szerelés.

Miután továbbindultak, rátaláltak a szintén balesetet szenvedő Kátai Péter motorjára is. A szintén a Szalay Dakar Teamben szereplő versenyző is összetörte magát. Szalay Balázs az InfoRádióban elmondta, hogy beszélt a szervezőkkel, akik szerint a körülményekhez képest mindkettejük állapota kielégítő, „semmi probléma, el van törve a kezük és a lábuk”.

Az autósoknál a címvédő francia Peterhansel, Cottret páros nyerte a szerdai etapot. A Kis Sándor, Czeglédi Péter duó a 30., a Liszi László, Tóth Dénes alkotta egység a 72., a Kristóf Márton, Hujber Imre páros pedig a 73. lett.

A motorosoknál a szintén francia Despres teljesítette leggyorsabban a Dakar rali ötödik szakaszát. Varga Ákos a 35. lett. Összetettben a spanyol Coma áll az élen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Kaiser Ferenc: hosszú háborút jelez az orosz védelmi miniszter lecserélése

Andrej Belouszov eddigi volt első miniszterelnök-helyettest javasolta az orosz védelmi tárca élére Vlagyimir Putyin elnök. Az InfoRádiónak nyilatkozó biztonság- és védelempolitikai szakértő szerint elfogyott a levegő Szergej Sojgu körül, az új miniszter személye pedig azt jelzi, hogy Oroszország hosszú háborúra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×