eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Di Canio karácsonykor gondolkozott

Paolo di Canio, a Lazio labdarúgócsapatának kapitánya "alapos megfontolás" után úgy döntött, hogy felhagy a fasiszta karlendítéssel, amellyel a szurkolókat szokta üdvözölni.

A 37 éves csatár elmondta: a karácsony alatt végiggondolta a dolgokat, és elhatározta, hogy a jövőben a csapat érdekeit tartja szem előtt.

A Lazio támadóját decemberben egy meccses eltiltással és 10 ezer eurós pénzbírsággal büntették a fasiszta köszöntés miatt. A Lazio szurkolói bankszámlát nyitottak Paolo Di Canio támogatására.

December 23-án, amikor az olasz szövetség meghozta döntését, utcai demonstrációt is tartottak a drukkerek.

"Fasiszta vagyok, nem rasszista" – jelentette ki akkor Paolo di Canio.

Közölte: a karlendítés azt fejezi ki, hogy ő is „közéjük” tartozik. Véleménye szerint a fasizmus is egy politikai nézet, amelyet a többi eszméhez hasonlóan el kell fogadni.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke új fegyelmi eljárás lefolytatására szólította fel az olasz ligát. Joseph Blatter szeretné, ha a szövetség súlyosabb büntetést szabna ki a játékosra.

A svájci sportdiplomata korábban életre szóló eltiltást javasolt a karlendítésért. Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök ezzel szemben megvédte a játékost, mivel szerinte a mozdulatnak nincs jelentősége.



Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×