eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Gazdaságvédelmi operatív törzs alakul - Hírösszefoglaló

Újraválasztották Kulcsár Krisztiánt a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének, a két alelnök Schmidt Gábor és Deutsch Tamás lett. A MotoGP futamainak rendezésére alkalmas versenypályát épít Hajdúnánás határában a kormány.

Gazdaságvédelmi operatív törzs alakul a növekedést fékező adminisztratív szabályok kiiktatására - mondta el a Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter. Varga Mihály közölte: a szervezet már a jövő héten megtarthatja első ülését. Beszámolt arról, hogy a kormány megkezdte a kórházi struktúra átalakítását és beszélt a 13. havi nyugdíj visszaállításáról is, amely 4 lépcsőben történik, és amelynek első lépcsője jövő februárban esedékes. A kisadózó vállalkozások tételes adójának átalakítását legkorábban jövőre tartja időszerűnek. A Lánchíd felújításával kapcsolatos kérdésre válaszolva tarthatatlannak nevezte a helyzetet, és úgy vélte: megoldásához kizárólag a politikai akarat hiányzik.

Újabb 4 évre Kulcsár Krisztiánt választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének. Az egyedüli jelöltként induló sportvezetőt 103 tag támogatta, hárman szavaztak ellene. A nyári sportágakért felelős alelnök Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke; a téli sportágakért felelős alelnök Deutsch Tamás, az MTK, valamint a Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke lett. Emellett hét új elnökségi tagot választottak. Kulcsár Krisztián és az újonnan megválasztott tisztségviselők megbízatása a 2024-es párizsi olimpia utánig, legkésőbb szeptember 15-ig szól.

A MotoGP futamainak rendezésére alkalmas, multifunkciós versenypályát épít Hajdúnánás határában a kormány. A beruházás összesen 65 milliárd forintból valósulhat meg, az első gyorsasági motoros versenyt 2023-ban rendezhetik. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a projekindító tájékoztatón arról beszélt: a pálya építése hamarosan elkezdődik, hiszen 2022 végén, vagy legkésőbb 2023 év elején tesztversenyt kell rendezni, és addigra készen kell állniuk az ehhez kapcsolódó szállodáknak, konferencia-központnak, oktatóközpontnak is.

5 és fél milliárd forintot biztosít a kistermelők lehetőségeinek javítására az Agrárminisztérium. Nagy István tárcavezető Pannonhalmán, a termelői piac megnyitóján azt mondta: a pályázatban 2,5 milliárd forintot a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztésére, 3 milliárd forintot a helyi termékértékesítő piacok és vásárterek támogatására lehet fordítani. A kistermelők több mint 5 millió forint támogatási összege egyszeri és szabadon felhasználható.

Ismét beterjeszti a leszakadó vidékeken bérfelzárkóztatást kezdeményező országgyűlési határozati javaslatát a Jobbik. A kormányoldal tavaly azzal utasította el a kezdeményezést, hogy éppen ezeken a területeken a legnagyobb a fizetések emelkedése. A párt azt is javasolja, hogy a kormány tárgyalja újra a multinacionális cégekkel kötött stratégiai partnerségeket, a milliárdos támogatások mellett azt is rögzítve, ezek a vállalatok hogyan zárkóztatják fel a béreket. Sürgette azt is, hogy a kormányzat teremtsen korrupciómentes gazdasági környezetet a magyar kisvállalkozások számára.

Összesen 123 módosító javaslatot nyújt be a 2021-es költségvetéshez az LMP. Az ellenzéki párt szerint a jövő évi büdzsének a zöld fordulatot és az újjáépítést kell szolgálnia. Az előterjesztések több mint 2500 milliárd forintnyi átrendezést tartalmaznak. Kendernay János a párt társelnöke azt mondta: ehhez először a szociális válságot kell megállítani, emelve a létfontosságú szociális juttatásokat és a közszolgálatban állók bérét.

Három hónap zárva tartás után ismét látogatható a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria, valamint a Magyar Nemzeti Múzeum. Az intézményekben fokozottak az óvintézkedések, a Magyar Nemzeti Múzeumban a látogatók számát korlátozzák. Az intézmények tereiben kötelező maszkot viselni és a bejáratnál kézfertőtlenítő automatákat helyeztek el.

Megkezdődött a Nagymaros és Szob között megrongálódott pályaszakasz helyreállítása. A vonatközlekedés - kezdetben csak egy vágányon - a tervek szerint július második felében indulhat újra, addig buszok viszik az utasokat a Nagymaros-Szob, illetve a Szob-Zebegény közötti szakaszon, külön menetrend szerint. A szerdai esőzés több mint egy kilométernyi szakaszon öntötte el sárral, kövekkel a vasúti pályát a Dömösi átkelésnél.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×